Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Συλλήψεις για παράνομα τυχερά παιχνίδια σε Αμπελόκηπους, Μαρκοπουλο και Πειραιά

Δημοσιεύθηκε

στις

“Κάηκαν” λίγο πριν φύγει ο χρόνος

Σωρεία συλλήψεων για τη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιχνιδιών πραγματοποίησε η αστυνομία τις τελευταίες ημέρες του 2012 έπειτα από επεμβάσεις σε Αμπελόκηπους, Μαρκόπουλο και Πειραιά

Υπενθυμίζεται ότι, με το Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

Λαυράκι έβγαλε ο έλεγχος για λαθρομετανάστες

Ειδικότερα ένα «μίνι καζίνο» εντόπισαν  αστυνομικοί του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζεύς».
Συνελήφθησαν για την υπόθεση αυτή με την αυτόφωρη διαδικασία, συνολικά 22 άτομα (δεκατέσσερις αλλοδαποί και οκτώ Έλληνες), ενώ αναζητείται ο Έλληνας ιδιοκτήτης ο οποίος απουσίαζε.
Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται ένας Έλληνας, προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, τρεις Έλληνες και μία αλλοδαπή υπάλληλοι του καταστήματος (δύο εκ των οποίων εκτελούσαν χρέη «τσιλιαδόρου») και 17 άτομα (δεκατρείς αλλοδαποί και τέσσερις Έλληνες), που συμμετείχαν ως παίκτες στην διενέργεια απαγορευμένων τυχερών παιγνίων.
Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τριάντα πέντε παιγνιομηχανήματα με λογισμικό πρόγραμμα τύπου «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ», μια  μεγάλη ρουλέτα με οκτώ οθόνες,  τέσσερις κάμερες ασφαλείας συνδεδεμένες με ηλεκτρονικό υπολογιστή, δύο  μόνιτορ και καταγραφικό μηχάνημα για την παρακολούθηση των εισερχομένων και εξερχομένων ατόμων.

Πόκερ στο Μαρκόπουλο και φρουτάκια στο Πειραιά

Το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής εντόπισαν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο Μαρκόπουλο Αττικής λέσχη, μέσα στην οποία διεξάγονταν το απαγορευμένο τυχερό παιχνίδι ΠΟΚΕΡ και συγκεκριμένα η παραλλαγή TEXAS HOLD ’ EM .
Συνελήφθησαν ένδεκα Έλληνες, εκ των οποίων δύο ως διοργανωτές και ένας ως κρουπιέρης του παιχνιδιού και οκτώ (8) ως παίκτες.
Επίσης το ίδιο βράδυ αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά και του Τ.Α. Πειραιά, εντόπισαν στον Πειραιά κατάστημα μέσα στο οποίο λειτουργούσαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μέσω των οποίων διεξάγονταν το παράνομο παιχνίδι «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ». Συνελήφθησαν τρία άτομα, εκ των οποίων ένας Έννηας, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και δύο άτομα (ένας ‘Ελληνας και ένας αλλοδαπός) που συμμετείχαν ως παίκτες, ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.
Κατά την διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τριάντα εννέα ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μέσω των οποίων διεξάγονταν απαγορευμένα τυχερά παιγνίδια και μια κεντρική μονάδα ελέγχου και διαχείρισης ( SERVER ).

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ