Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ξεκίνησε η διάθεση, αλλά οι παραγγελίες είναι μηδενικές

Δημοσιεύθηκε

στις

Καίει την τσέπη το πετρέλαιο θέρμανσης

Προσευχές στον Ύψιστο για έναν ήπιο χειμώνα θα κάνουν χιλιάδες πολίτες οι οποίοι δεν πρόκειται να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης λόγω της εξίσωσης των φόρων και της ανόδου της τιμής του κατά περίπου 35% σε σύγκριση με πέρσι.

Η εναρκτήρια ημερομηνία διάθεσης του πετρελαίου ήταν η 15η Οκτωβρίου με την τιμή να διαμορφώνεται μεταξύ 1,32 και 1,35 ευρώ το λίτρο, όπως ενημέρωσαν το www.xtypos.gr υπεύθυνοι πρατηρίων της περιοχής μας.
Ωστόσο αυτές τις πρώτες ημέρες παραγγελίες δεν υπάρχουν από τους πολίτες και αυτό οφείλεται σε συγκεκριμένους παράγοντες. Αφ’ ενός υπάρχει η δεδομένη οικονομική δυσπραγία του κόσμου  με αρκετούς καταναλωτές να δηλώνουν αδυναμία να προμηθευτούν φέτος πετρέλαιο και να ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης (καυσόξυλα, σόμπες, ηλεκτρικά σώματα κλπ).
Από την άλλη πλευρά δεν είναι λίγοι αυτοί που έσπευσαν τον Απρίλιο να γεμίσουν τις δεξαμενές τους με πετρέλαιο όσο ακόμα η τιμή ήταν 1 ευρώ. Όπως  χαρακτηριστικά μας είπε, πρατηριούχος της περιοχής τον περασμένο Απρίλιο δούλεψε όσο ποτέ άλλοτε για το συγκεκριμένο μήνα.  Ένας άλλος ανασταλτικός παράγοντας είναι βέβαια και οι καλές καιρικές συνθήκες που αποτρέπει τον κόσμο από το να κάνει παραγγελίες.
Μέσα σε αυτό το κλίμα οι προβλέψεις των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον κλάδο της αγοράς είναι δυσοίωνες καθώς περιμένουν πτώση 50% σε σχέση με πέρσι. Και την κατάσταση δεν φαίνεται να αλλάζει ούτε το επίδομα θέρμανσης που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.  Πάντως οι εκπρόσωποι των πρατηριούχοι ζητούν να αποσυρθεί η εξίσωση των φόρων και έχουν ξεκαθαρίσει “πως δεν αγοράζουν πετρέλαιο και δεν πωλούν πετρέλαιο”.   

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ