Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δεκτή έκανε το δικαστήριο την προσφυγή των κληρονόμων Μποσταντζόγλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η δωρεά… επιστρέφεται  με τόκους

• Εφεση κατέθεσε ο Δήμος Νέας Ιωνίας που καλείται να καταβάλει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό
Δυσάρεστη τροπή για το Δήμο Νέας Ιωνίας πήρε η υπόθεση της δωρεάς Μποσταντζόγλου καθώς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε τους κληρονόμους της Δέσποινας Μποσταντζόγλου στην προσφυγή τους κατά του Δήμου σχετικά με τη διάθεση των χρημάτων της δωρεάς. 

Το δικαστήριο επιδίκασε στους ιδιώτες το ποσό των 207.881,06 ευρώ  (συν τόκους και δικαστικά έξοδα) που καλείται να καταβάλει ο Δήμος Νέας Ιωνίας, σε μια δύσκολη συγκυρία, ο οποίος πάντως κατέθεσε έφεση. Η Δέσποινα Μποσταντζόγλου είχε δωρίσει στο Δήμο το ποσό των 207.881,06 ευρώ τον Νοέμβριο του 2002 με τον όρο πως το παραπάνω ποσό θα διατίθετο για την κατασκευή  δημοτικού γηροκομείου. Ωστόσο, ο Δήμος αποφάσισε στη συνέχεια την αλλαγή της χρήσης που προοριζόταν για το ανωτέρω ποσό και η δωρήτρια με εξώδικη δήλωση της την 1η Νοεμβρίου του 2004 ανακάλεσε τη δωρεά. Ωστόσο, ο Δήμος αρνήθηκε να καταβάλλει τα χρήματα και οι κληρονόμοι της αρχικής ενάγουσας (η οποία είχε αποβιώσει στο μεσοδιάστημα) συνέχισαν τη νομική διαδικασία ζητώντας την καταβολή του ποσού. Και έτσι φτάσαμε στην Απόφαση του Πρωτοδικείου που έκανε δεκτή την αγωγής της αρχικής ενάγουσας και απέρριψε τους ισχυρισμούς του Δήμου Νέας Ιωνίας  Ο Δήμος από την πλευρά του προβάλλει τον ισχυρισμό πως τα χρήματα της δωρεάς που κατέβαλε η ενάγουσα δαπανήθηκαν όντως για το σκοπό της δωρεάς (σ.σ. Κατασκευάστηκε το κτήριο της οδού Βοσπόρου στο οποίο στεγάστηκε αργότερα το ΚΑΠΗ Καλογρέζας) και ότι δεν βαρύνεται με υπαιτιότητα “ως προς τη μη εκτέλεση του τρόπου, διότι η δαπάνη για την εκτέλεσή του αποδείχτηκε μεγαλύτερη από την αξία του αντικειμένου της διαφοράς”, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της Νομικής Συμβούλου.    
Το μαντάτο μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ο Δήμαρχος, κ. Ηρακλής Γκότσης, που ενημέρωσε πως ήδη έχει δόθηκε εντολή από την Οικονομική Επιτροπή για την άσκηση έφεσης με την υπόθεση να μεταφέρεται πλέον στο Εφετείο.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ