Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ποιες παρεμβάσεις προβλέπεται να γίνουν σε Ηράκλειο Αττικής και Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

Δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας στους δήμους

Στο πρόγραμμα  του Υπουργείο Περιβάλλοντος “Εξοικονομώ” εντάσσονται και δήμοι της περιοχής μας που είχαν φροντίσει να καταθέσουν έγκαιρα σχετικές προτάσεις. Μέσω αυτού του προγράμματος θα υλοποιηθούν έργα που αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων (θερμομόνωση, κουφώματα, βαφή, καυστήρες – λέβητες, φυσικό αέριο κ.ά.) αλλά και παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στον δημοτικό φωτισμό του οδικού δικτύου, μεταξύ άλλων. 

• Ηράκλειο Αττικής 
Στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ” θα συμμετάσχει και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής μετά την έγκριση που έδωσε το Υπουργείο στον φάκελο-πρόταση του Δήμου που είχε ετοιμαστεί από την προηγούμενη δημοτική περίοδο. Η παρέμβαση αφορά παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στα κτιριακά συγκροτήματα  που στεγάζουν τα 1ο-8ο και 2ο-11ο Δημοτικά Σχολεία καθώς και την τοποθέτηση λαμπτήρων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης σε δρόμους της πόλης. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 710.000 ευρώ, το 30% εκ των οποίων (213.000 ευρώ) θα καλυφθεί από ιδίους πόρους του Δήμου.  Οι μελέτες και η εργολαβία του έργου εντάχθηκαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου για το 2012 με τροποποίηση που έγινε δεκτή από το Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Όπως διαβεβαίωσε εκεί ο Αντιδήμαρχος, κ. Γιώργος Βλαντής, τα χρήματα της συμμετοχής του Δήμου θα βγούνε από το αποθεματικό του δημοτικού ταμείου και όχι από τα κονδύλια που αφορούν επισκευές και συντηρήσεις σχολείων 

• Νέα Ιωνία 
Ανάλογο θέμα ήρθε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας με την προσπάθεια του Δήμου για ένταξη στο πρόγραμμα να ξεκινάει από το 2009, επί δημοτικής αρχής του κ. Χαραλάμπους. Ο τελικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 722.619,28 ευρώ, εκ των οποίων η τελική δημόσια δαπάνη φτάνει τα 505.833, 50 ευρώ και η συμμετοχή του Δήμου τα 216.785,78 ευρώ. Το πρόγραμμα προβλέπει δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε τρία δημοτικά κτίρια (το νυν και το παλαιό δημαρχείο και το 9ο Δημοτικό Σχολείο) όπου θα γίνουν  παρεμβάσεις σε μονώσεις, τζάμια κλπ. Επίσης, θα γίνουν αλλαγές στα φωτιστικά σώματα σε βασικούς οδικούς άξονες της πόλης όπως τη Λ. Ηρακλείου και την οδό Βυζαντίου. Όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος, κ. Ηρακλής Γκότσης, έπειτα από ερώτημα του επικεφαλής της μείζονος, κ. Παναγιώτη Μανούρη, η συμμετοχή  του Δήμου θα καλυφθεί μέσα από άτοκο δάνειο που θα δώσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.  

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ