Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αστυνομική επιχείρηση στη Βόρεια Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανάκτηση σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων

Σημαντικά αρχαιολογικά αντικείμενα ανακτήθηκαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση των υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας Πολίτη και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για περισσότερα από 70 αντικείμενα που χρονολογούνται στο στέλος του 6ου αιώνα π.Χ., μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας και προέρχονται από την περιοχή της Μακεδονίας. Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν 4 κράνη, χρυσές μάσκες και χρυσά επιστόμια. Ένα γυάλινο αγγείο (χρησιμοποιούνταν ως μυροδοχείο), πήλινα και μεταλλικά αγγεία, 10 μικρά πήλινα ειδώλια, 2 χρυσά πέλματα, χρυσοί ρόδακες μεγάλου μεγέθους, τμήμα χρυσού διαδήματος με στικτή διακόσμηση, αποτμήματα σιδερένιου ξίφους με χρυσό έλασμα ως διακόσμηση.
Μετά τη σύλληψη των δραστών τα ανακτηθέντα ευρήματα, μεταφέρθηκαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. Ο Πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, επισκέφθηκε το Μουσείο προκειμένου να δει τα ευρήματα και να ενημερωθεί από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή. Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, τα ευρήματα υποδέχτηκαν η Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΤ, κα Λίνα Μενδώνη, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Διευθυντής Ασφαλείας Αττικής, κ. Ιωάννης Δικόπουλος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και των δύο Υπουργείων.
«Μεγάλη επιτυχία», χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός την ανάκτηση των αντικειμένων, «μια επιτυχία η οποία οφείλεται στην αφοσίωση με την οποία δούλεψαν οι αρμόδιες υπηρεσίες των δύο Υπουργείων”.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ