Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κακή ορατότητα και… νοοτροπία

Δημοσιεύθηκε

στις

Συχνό φαινόμενο η παραβίαση της σήμανσης

σε διασταύρωση στο Ηράκλειο

Πρόβλημα λόγω της κακής νοοτροπίας των οδηγών αλλά και περιορισμένης ορατότητας μιας πινακίδας δημιουργείται στη συμβολή των οδών Αγίας Τριάδος και Ωραιοπούλου στο Ηράκλειο Αττικής, όπως καταγγέλλουν στο Χτύπο κάτοικοι που μένουν σε εκείνο το σημείο. Ειδικότερα δεν είναι λίγα τα αυτοκίνητα που κατεβαίνοντας την Αγ. Τριάδος αντί να στρίψουν δεξιά στην Ωραιοπούλου που επιτρέπεται στρίβουν παράνομα αριστερά.

 

 

Στη διασταύρωση υπάρχει μεν μια πινακίδα που απαγορεύει την στροφή αριστερά αλλά είναι σε σημείο που γίνεται αντιληπτή μόλις την τελευταία στιγμή από τους οδηγούς. Πέρα από αυτό όμως το σήμα φαίνεται να μην είναι καλά στερεωμένο πάνω στην πινακίδα και με έναν δυνατό αέρα γυρνάει δεξιά και αριστερά! Ωστόσο, υπάρχει και ένα μεγάλο ποσοστό οδηγών που γνωρίζουν τη σήμανση αλλά στρίβουν έτσι και αλλιώς, ώστε να μην υποχρεωθούν να κάνουν τον κύκλο για να βγουν στην οδό Ερμού και έπειτα στη γέφυρα Ρούμελης, πάνω από τις γραμμές του ΗΣΑΠ.   Η λύση που προτείνουν οι κάτοικοι με τους οποίους μιλήσαμε είναι η ενίσχυση της σήμανσης με την τοποθέτηση μιας ευδιάκριτης πινακίδας απέναντι από το τέλος του δρόμου επί της οδού Ωραιοπούλου. Η άλλη λύση η μακροπρόθεσμη είναι να αλλάξει κάποτε αυτή η… ρημάδα η νοοτροπία των οδηγών που για να φθάσουν πιο σύντομα στον προορισμό τους δεν καταλαβαίνουν από κανόνες οδικής κυκλοφορίας!

• Αφόρητη δυσοσμία από κάδο απορριμμάτων 
Όση ώρα κάναμε το ρεπορτάζ  στη συγκεκριμένη διασταύρωση βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια αφόρητη δυσοσμία από κάδο απορριμμάτων που είναι τοποθετημένος εκεί. Οι κάτοικοι μας είπαν ότι αυτό είναι ένα μόνιμο πρόβλημα καθώς οι κάδοι δεν καθαρίζονται από το Δήμο. Και εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι δίπλα στον κάδο υπάρχουν καταστήματα με τρόφιμα! Ο Χ-τύπος έθεσε το πρόβλημα στον Αντιδήμαρχο, κ. Μοσχονά που μας υποσχέθηκε πως θα επιληφθεί η υπηρεσία.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ