Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Συνεργασία του Δήμου Νέας Ιωνίας με το Υπουργείο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκινάει έργο αναστήλωσης στο Αδριάνειο Υδραγωγείο

Εργασίες συντήρησης στους πεσσούς (κολώνες) του Αδριάνειου Υδραγωγείου στην Ελευθερούπολη θα πραγματοποιήσει το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Ιωνίας, όπως ενημέρωσε το Χ-τύπο ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Τάκης Κωστάκης.

Ήδη έχουν τοποθετηθεί σκαλωσιές σε δύο πεσσούς και εντός των ημερών αναμενόταν να προμηθεύσει ο Δήμος τα απαραίτητα υλικά ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες που θα έχουν σαν στόχο τη στήριξη-αναστήλωση του μνημείου για να σταματήσουν να πέφτουν οι πέτρες από τους πεσσούς.  Επίσης, σε εξέλιξη είναι από την αρχαιολογική υπηρεσία μια μελέτη ανάπλασης και ανάδειξης του χώρου με τον κ. Κωστάκη να μας αποκαλύπτει πως είναι αρκετά φιλόδοξη καθώς θα προβλέπει ακόμα και την αποκατάσταση των τόξων που συνέδεαν κάποτε τους πεσσούς.   

• Επίκειται το γκρέμισμα και του δεύτερου κτίσματος
Επίσης, σύντομα αναμένεται να κατεδαφιστεί και το δεύτερο αυθαίρετο κτίσμα που βρίσκεται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο. Ο Αντιδήμαρχος μας είπε πως βρέθηκε οικόπεδο του Υπουργείου Υγείας  που θα δοθεί στον ιδιοκτήτη του κτίσματος (σ.σ.  έχει προσφυγικό δικαίωμα) για να μετεγκατασταθεί και έχουν προχωρήσει οι σχετικές διαδικασίες, ώστε να εκκενωθεί το κτίσμα και να γκρεμιστεί στη συνέχεια.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ