Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

“Κάτω τα χέρια από τα σχολεία”

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγκέντρωση διαμαραρτυρίας στην

κεντρική πλατεία του Ηρακλείου

Νέα κινητοποίηση ενάντια στις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις των σχολείων τους πραγματοποίησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί των 1ου-2ου και 3ου Γυμνασίων Ηρακλείου Αττικής την Τετάρτη 13 Απριλίου στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στην πρώτη γραμμή ήταν οι μαθητές των τριών σχολείων που κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα κατά των συγχωνεύσεων και των αλλαγών που θέλει να υλοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας. “Κάτω τα χέρια από τα σχολεία” “600 δις φυλάνε στην Ελβετία και στη γειτονιά μας κλείνουν τα σχολεία” και “Η νεολαία στην πρώτη τη γραμμή. Όχι στη συγχώνευση και την υποταγή” ήταν κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους μαθητές.  
“Φωνάζουμε όλοι ότι αυτό το μέτρο δεν θα περάσει, δεν θα περάσουν μέτρα που έχουν κάνουν με την υποβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας. Δεν θα περάσουν μέτρα τα οποία θα αναγκάσουν μαθητές να στοιβαχτούν σε ακατάλληλα κτίρια. Δεν θα περάσουν μέτρα που θα αναγκάσουν μαθητές να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για τη μόρφωση. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να γίνει πράξη το σύνθημα όχι στη συγχώνευση των σχολείων μας και στην υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου. Θα μας βρούνε απέναντι τους….” τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου, κ. Δημήτρης Λιάτσος.
Το παρών στην κινητοποίηση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Νεολαίας, κ. Γιάννης Κεσκινίδης, ο επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο- Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Νίκος Μπάμπαλος, ο επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”, κ. Βασίλης Λυκούρας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, Κώστας Κοκκινίδης και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ