Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Να μην καταργηθεί το Γυμνάσιο της Εκάλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Δήμου

Κηφισιάς με την Υφυπουργό Παιδείας

  
Συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Εύη Χριστοφιλοπούλου, είχαν τη Δευτέρα 4 Απριλίου, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Νίκος Χιωτάκης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Νίκος Παναγιώτου, οι Αντιδήμαρχοι της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, κ. Στάθης Κύρλος και κ. Μάνος Μαρκεσίνης αντίστοιχα, ο Δημοτικός σύμβουλος, κ. Αντώνης Μπιτσάνης, οι Διευθυντές και οι Πρόεδροι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των γυμνασίων Εκάλης και Νέας Ερυθραίας που σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας συγχωνεύονται.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς ενημέρωσε την κ. Χριστοφιλοπούλου για την αναστάτωση που προκάλεσε στην κοινωνία της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης η απόφαση του Υπουργείου να συγχωνεύσει τα δύο γυμνάσια και έθεσε υπόψη  της Υφυπουργού τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν αν τελικά υλοποιηθεί. Ο κ. Χιωτάκης ζήτησε να εφαρμοστεί η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Κηφισιάς, το οποίο σύσσωμο εξέφρασε την αντίθεσή του, αναφέροντας ότι η συγχώνευση θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας αλλά και ποιότητας εκπαίδευσης στο κορεσμένο από μαθητές Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας ενώ θα στερήσει από την Δημοτική Ενότητα Εκάλης ένα σχολείο δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από δελτίο τύπου του Δήμου,  η Υφυπουργός δεσμεύθηκε να επανεξετάσει και να συζητήσει το θέμα, σε νέα συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ