Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αίτηση κατοίκου της Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Λαϊκή οργή για τα

περιττώματα των σκύλων

Το ζήτημα της ανεξέλεγκτης ρύπανσης των κοινόχρηστων χώρων από τα σκυλιά απασχολεί πολλούς συμπολίτες μας που βλέπουν πάρκα, πλατείες και πεζοδρόμια να έχουν μετατραπεί σε δημόσιες τουαλέτες ζώων. 

Και τα παράπονα τους στρέφονται κατά κύριο λόγο στα δεσποζόμενα σκυλιά που συνοδεύονται από τους κατόχους τους οι περισσότεροι εκ των οποίων αδιαφορούν για τη ρύπανση που προκαλούν στο δημόσιο χώρο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει επισημανθεί από αρκετούς πολίτες της Νέας Ιωνίας σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος  από την αρχή του έτους. Και μπορεί να τίθεται μεν ζήτημα νοοτροπίας αλλά κάποιοι ζητούν από το Δήμο να πάρει μέτρα. Παραδείγματος χάρη, ο κ. Γιώργος Καραγιαννίδης, που μένει κοντά στην πλατεία Φλέμινγκ, υπέβαλε έγγραφη αίτηση προς το Δήμο Νέας Ιωνίας με την οποία ζητάει να τοποθετηθούν “πινακίδες απαγόρευσης σκύλων” στο χώρο της πλατείας.

Όπως είπε ο ίδιος στο Χ-τύπο έχει καταθέσει ανάλογο αίτημα προς το Δήμο και στο παρελθόν χωρίς αποτέλεσμα. Επίσης, ο κ. Καραγιαννίδης στην ίδια αίτηση ζητάει να αντικατασταθούν τα όργανα στις παλιές παιδικές χαρές της περιοχής ώστε να γίνουν πιο ασφαλείς για τα παιδιά που παίζουν σε αυτές. Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής ο Χτύπος μίλησε με τους Αντιδημάρχους  Περιβάλλοντος και Τεχνικών Υπηρεσιών, κ.κ. Φώτη Τσομπάνογλου και Τάκη Κωστάκη αντίστοιχα, ο οποίοι μας ενημέρωσαν πως η διοίκηση σχεδιάζει να τοποθετήσει πινακίδες σε κοινόχρηστους χώρους και να ενισχύσει (ή να τοποθετήσει όπου δεν υπάρχει) την περίφραξη στις παιδικές χαρές για να μην εισέρχονται τουλάχιστον εκεί οι σκύλοι. Πάντως, είναι ολοφάνερο πως ό,τι και να κάνει ο Δήμος σε αυτό το θέμα πρόκειται για ένα ζήτημα πρωτίστως παιδείας των συμπολιτών μας. “Τα σκυλιά δεν ξέρουν να διαβάζουν” μας είπε με νόημα ο κ. Τσομπάνογλου. Καιρός είναι λοιπόν να μάθουμε εμείς!     

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ