Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Εκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε Ηράκλειο και Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

Στους δρόμους κατά των

συγχωνεύσεων σχολείων

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων διοργανώνονται σε Ηράκλειο και Νέα Ιωνία από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς την Πέμπτη 31 Μαρτίου
Στο Ηράκλειο η συγκέντρωση πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 6.30 μ.μ.. Θα προηγηθούν οι προσυγκεντρώσεις στα τρία υπό συγχώνευση γυμνάσια (1ο-2ο-3ο) απ’ όπου θα γίνουν πορείες διαμαρτυρίας προς την πλατεία.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι σύλλογοι γονέων και τα μαθητικά συμβούλια των σχολείων αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: “…Η αντίδρασή μας έρχεται με αφορμή την πρόταση για συγχωνεύσεις των σχολείων μας, όμως αφορά συνολικά τη λογική που επιτάσσει συγχωνεύσεις σχολείων, περικοπή δαπανών, προσωπικού και εκπαιδευτικού έργου. Οι συνέπειες αυτών των περικοπών γρήγορα θα φανούν: σχολικές μονάδες με υπερβολικά αυξημένο αριθμό μαθητών σε ανεπαρκή κτήρια  ή αλλαγή δημοτικής αρμοδιότητας με δυνητική  αποδοχή  μαθητών – δημοτών του Ηρακλείου Αττικής από το δήμο Μεταμόρφωσης και βέβαια η αύξηση  μαθητών ανά τάξη  και σχολείο που προκαλεί  υποβάθμιση του διδακτικού έργου, επιδείνωση του σχολικού κλίματος( με φαινόμενα  ανομίας ή παραβατικότητας) και σε πολλές περιπτώσεις απομάκρυνση μαθητών από το σχολείο της γειτονιάς τους. Το σημερινό σχολείο έχει ανάγκη από ουσιαστική χρηματοδότηση εκ μέρους της πολιτείας, κάτι που διαχρονικά δεν έγινε και δεν γίνεται, ώστε ν’ αποτελέσει η μόρφωση πραγματικό δικαίωμα όλων των παιδιών. Καλούμε τους γονείς σε διαρκή επαγρύπνηση διότι η εκπαίδευση των παιδιών μας δεν μπορεί παρά να είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα, καλούμε να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας και να σταθεί αρωγός της προσπάθειάς μας, όλος ο λαός του Ηρακλείου”.

 

Συγκέντρωση στην πλατεία Σημηριώτη
Στη Νέα Ιωνία ο Δήμος Νέας Ιωνίας, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί καλούν τους πολίτες να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση που θα γίνει στις  6.30 μ.μ. στην πλατεία Σημηριώτη. “Κανένα σχολείο να μην κλείσει. Η μόρφωση είναι δικαίωμα. Δεν είναι εμπόρευμα” είναι το σύνθημα των διοργανωτών. 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ