Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κινητοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Πολύωρη επιχείρηση κοπής

δέντρου στο Μαρούσι

Άμεσα κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός του Δήμου Αμαρουσίου στην κλήση κατοίκου για κίνδυνο να ξεριζωθεί δέντρο και να πέσει λόγω των σφοδρών ανέμων αλλά και των σαθρών του ριζών, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από το Δήμο. Κόντρα στο τσουχτερό κρύο οι υπάλληλοι του Δήμου κατέβαλαν πολύωρες υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κοπή και απομάκρυνση δέντρου στην οδό Πεντέλης, καθώς σοβαρός ήταν και ο κίνδυνος από την πτώση του να προκληθεί ηλεκτροπληξία αφού στα κλαδιά του εμπλέκονταν ηλεκτροφόρα καλώδια.

Αρχικά στο σημείο έσπευσε  πυροσβεστικό όχημα που, ωστόσο, δεν μπορούσε να επέμβει καθώς δεν διέθετε τον απαραίτητο εξοπλισμό για την κοπή του δέντρου. Με την ειδοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, υπήρξε άμεσος συντονισμός των απαραίτητων συνεργείων και της επιχείρησης. Για την επέμβαση αφαίρεσης του δέντρου χρειάστηκε και η συνεργασία της ΔΕΗ, η οποία αφού φρόντισε για τη διακοπή του ρεύματος στο σημείο, τα εξωτερικά συνεργεία, η υπηρεσία πρασίνου και τα ειδικά μηχανήματα του Δήμου μπόρεσαν με ασφάλεια να επέμβουν για να κόψουν και να απομακρύνουν το δέντρο.
Η επιχείρηση διήρκεσε 4 ώρες περίπου, με το προσωπικό του Δήμου από τις 7:30 το βράδυ να καταβάλει κάθε προσπάθεια κόντρα στο δυνατό άνεμο και το κρύο για το κόψιμο των κλαδιών και του κορμού, την απομάκρυνσή τους από το σημείο αλλά και τον καθαρισμό του χώρου.
Τις ευχαριστίες του προς το προσωπικό του Δήμου για την άμεση, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, επέμβασή του, εξέφρασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γιώργος Πατούλης, δια του αρμόδιου για την Καθαριότητα και τον Εξωραϊσμό της πόλης Αντιδημάρχου, κ. Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, που είχε τον ευρύτερο συντονισμό αλλά και την επιτόπια εποπτεία της επιχείρησης.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ