Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Όσα έγιναν στην κινητοποίηση φορέων κατά της ακρίβειας στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

Εργαζόμενοι, νέοι και νέες, εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι και πλήθος κόσμου βρέθηκε την Τρίτη 12/4 στην πλατεία Σημηριώτη, στη Ν. Ιωνία, στη μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος, την οποία διοργάνωσαν πάνω από δέκα σωματεία και φορείς της περιοχής.

Στην ανακοίνωση που ετοίμασε ο σύλλογος εκπαιδευτικών της περιοχής “Γ. Σεφέρης” σημειώνει σχετικά: “Όλοι οι ομιλητές – εκπρόσωποι των σωματείων υπογράμμισαν την δυσκολία των εργαζομένων, του λαού να βγάλει το μήνα εξαιτίας των ανατιμήσεων σε βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, από τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, τις αυξημένες τιμές των ενοικίων, τις εξωφρενικές τιμές στα καύσιμα κ.α.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση επισημάναμε την αποφασιστικότητα των φορέων να ορθώσουν τον κοινό τους αγώνα διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης του λαϊκού εισοδήματος, για να μη φορτωθεί ο λαός τις επιπτώσεις του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για να μην μείνει κανείς μόνος στην αντιλαϊκή επίθεση.

Νωρίτερα το απόγευμα είχε προηγηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας των φορέων με τη Δήμαρχο Ν. Ιωνίας, η οποία της έθεσε το συνολικό πλαίσιο για να παρθούν μέτρα ανακούφισης των εργατικών – λαϊκών οικογενειών αλλά και σε κάποια πιο συγκεκριμένα τα οποία αφορούν τη μερική ευθύνη της Δημοτικής αρχής. Αυτά είναι η μείωση των Δημοτικών τελών κατά 30%,η κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, να δρομολογηθεί η δημιουργία νέων παιδικών σταθμών σε περιοχές όπως η Καλογρέζα που δεν υπάρχουν με αποτέλεσμα οι γονείς να καταφεύγουν στους ιδιωτικούς, να υπάρχει έκτακτη επιχορήγηση προς τις σχολικές επιτροπές, και τέλος ο Δήμος να πάρει την ευθύνη να μη μείνει κανένα σπίτι στην Ν. Ιωνία χωρίς ρεύμα λόγω της κατάσταση που επικρατεί» .Από την πλευρά της Δημάρχου δεν εισπράξαμε ουδεμία δέσμευση για τα παραπάνω(!)

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και ταυτόχρονα μοιράστηκε πλατιά στους κατοίκους, εργαζόμενους και ιδιοκτήτες των μικρομάγαζων το κάλεσμα και το πλαίσιο διεκδικήσεων των μαζικών φορέων.

 

 

Όπως όλο το προηγούμενο διάστημα οργανώσαμε την πάλη μας για τη μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, για μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας του λαού, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης έτσι και τώρα θα σταθούμε δίπλα σε κάθε οικογένεια με την οργάνωση μας, την αλληλεγγύη μας με την κοινή μας δράση μας για την προστασία του εισοδήματος.

Η μαζική συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων στην απεργία της 6ης Απριλίου που έστειλαν μήνυμα αγώνα και μάχης άφησε γερή παρακαταθήκη και διέψευσε όσους λέγανε ότι δεν είναι ώρα για κινητοποιήσεις.

Επιπλέον ο Σύλλογος μας κάλεσε τους συγκεντρωμένους στην καλλιτεχνική μαθητική εκδήλωση το Σάββατο 16/4 στις 12.00 στην πλατεία Σημηριώτη.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, χωρίς να χαθεί ούτε μέρα με στόχο την κλιμάκωση των αγώνων μας με τον αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς και δεν αφήνουμε ούτε ώρα χωρίς να οργανώνουμε την αντίδρασή μας απέναντι στο έγκλημα κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας .
Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.”

 

Πηγή: syneidisi.com

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ