Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ψηφιακά έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών στην Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων

Δημοσιεύθηκε

στις

Η λειτουργία ακόμη μιας καινοτόμου εφαρμογής, στο πλαίσιο της μετάβασης της Περιφέρειας Αττικής στη νέα ψηφιακή εποχή εγκαινιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Πρόκειται για το σύστημα  αυτοματοποιημένης εξυπηρέτησης πολιτών της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων, το οποίο αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Να σημειωθεί ότι το σύστημα αυτοματοποιημένης εξυπηρέτησης της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων αποτελεί τη συνέχεια της επιτυχούς λειτουργίας του αντίστοιχου  πιλοτικού συστήματος της Δ/νσης  Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε. Δυτικού Τομέα., ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει την εφαρμογή του συστήματος σύνολο των Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και σε όσες Διευθύνσεις εξυπηρετούν μεγάλο πλήθος πολιτών.

Η πρόσβαση για τον πολίτη στην συγκεκριμένη ψηφιακή υπηρεσία γίνεται μέσω του κεντρικού ιστότοπου της Περιφέρειας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://patt.gov.gr/123 .

 

Το σύστημα αυτοματοποιημένης εξυπηρέτησης δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να εκδίδουν ψηφιακό εισιτήριο απομακρυσμένα με χρήση του κινητού τους τηλεφώνου χωρίς να χρειάζεται να προσέλθουν στην Υπηρεσία για την εξασφάλιση σειράς προτεραιότητας.

 

 

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη στις σήραγγες Δραπετσώνας για τις νέες πινακίδες μηνυμάτων Matrix

 Ο Περιφερειάρχης Αττικής μετέβη στη συνέχεια στις σήραγγες Δραπετσώνας επί της Λεωφ. Παπανδρέου, στις οποίες η Περιφέρεια Αττικής τοποθέτησε νέες σύγχρονες πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων τεχνολογίας FullMatrix με χρηματοδότηση 137.824,50 ευρώ, αντικαθιστώντας τις παλαιές, οι οποίες παρέμεναν για πάνω από δέκα χρόνια εκτός λειτουργίας.

Οι νέες πινακίδες βρίσκονται στην είσοδο των σηράγγων της Δραπετσώνας, μια ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας, ενώ επικοινωνούν με το  Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας, το οποίο βρίσκεται πάνω από την σήραγγα. Το κέντρο είναι στελεχωμένο και λειτουργεί σε 24ωρη βάση μεριμνώντας για την ομαλή κυκλοφορία εντός των σηράγγων.

 

Πρόκειται για ένα έργο που αναβαθμίζει την οδική ασφάλεια σε έναν οδικό άξονα όπου παρατηρούνται αρκετά τροχαία ατυχήματα, ενώ και οι συγκεκριμένες σήραγγες έχουν αθροιστικά 900.000 μηνιαίες διελεύσεις οχημάτων.

 

Οι νέες πινακίδες συμβάλλουν στην πληροφόρηση των οδηγών για την κατάσταση του οδικού δικτύου, ενώ δίνουν την δυνατότητα άμεσης εποπτείας από το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας, στο οποίο υπάρχει εργοταξιακός εξοπλισμός προς αποκατάσταση οποιασδήποτε βλάβης στο οδικό δίκτυο, καθώς  και όχημα έτοιμο να επέμβει οποτεδήποτε χρειαστεί.

Τέλος, σημειώνεται ότι σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των σηράγγων προγραμματίζεται η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με φωτιστικά τύπου LED, έργο προϋπολογισμού 1.964.463,00.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ