Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας: Ανατροπή με τον καιρό τις επόμενες μέρες

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Χειμώνας θα κάνει σιγά σιγά την εμφάνισή του τις επόμενες ώρες και στην Αθήνα, μετά από μία μακρά περίοδο με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες.

Σε νέα του πρόγνωση ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει ότι η σημερινή θα είναι μια μέρα με κακοκαιρία σε πολλές περιοχές.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος του OPEN, «σήμερα θα έχουμε αρκετές βροχές και καταιγίδες, κυρίως σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις, ακόμη και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα. Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή. Δεύτερο ψυχρό κύμα αναμένεται από την Παρασκευή».

Στην Αττική σημειώνονται ήδη τοπικές βροχές, ενώ αργότερα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Δεν αποκλείται να έχουμε και πρόσκαιρες καταιγίδες και από το απόγευμα θα χιονίσει και στη γύρω ορεινή ζώνη, δηλαδή Πάρνηθα, Υμηττός, Πεντέλη και Κιθαιρώνας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από το απόγευμα.

Από την Παρασκευή ένα νέο πολικό κύμα θα απασχολήσει την επικράτεια, δηλαδή Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή θα δούμε πολύ κρύο σε πολλές περιοχές της χώρας μας, με παγετό στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

«Δεν αποκλείεται Σάββατο και Κυριακή να δούμε να χιονίζει και στην Αττική ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα. Στα βόρεια προάστια είναι αυξημένες οι πιθανότητες, ακόμη και στο κέντρο της πόλης να δούμε κάποιες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις το βράδυ του Σαββάτου και της Κυριακής. Για χιονόστρωση δεν φαίνεται ακόμη για το κέντρο, για τα βόρεια προάστια όμως δεν αποκλείεται να έχουμε ακόμη και χιονόστρωση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ