Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Χειμωνιάτικος ο καιρός σήμερα, βροχές, ισχυροί βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας – Καταιγίδες και στην Αττική

Δημοσιεύθηκε

στις

Χειμωνιάτικου τύπου μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα, Τρίτη 28 Μαρτίου.

Όπως δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα, στις περισσότερες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι άστατος, εκτός από την κεντρική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν νεφώσεις.

Στα Επτάνησα, την Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη δυτική και ανατολική Μακεδονία αλλά και τηn Θράκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Ειδικότερα, καταιγίδες αναμένονται από την Θεσσαλία, την Ήπειρο και νοτιότερα, μέχρι την Πελοπόνησσο -συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής- και τα Επτάνησα.

Χιονοπτώσεις αναμένονται πάνω από τα 500 μέτρα στη βόρεια Ελλάδα και πάνω από τα 800 στα κεντρικά και νότια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι από 7 – 9 μποφόρ (κάποια από τα δρομολόγια των πλοίων ίσως δεν πραγματοποιηθούν).

Ειδικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 15-16 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά ηπειρωτικά και στα Επτάνησα, στους 8-14 στα βόρεια ηπειρωτικά, στους 12-19 στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές και 16-20 στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, πρόσκαιρα πυκνότερες, με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους. Η θερμοκρασία από 7 – 18 βαθμούς και οι άνεμοι στα , ενώ οι άνεμοι στα 5 – 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει η συννεφιά. Η θερμοκρασία από 5 – 12 βαθμούς και οι άνεμοι στα 6 – 8 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Τετάρτη, η κακοκαιρία θα περιοριστεί στα Δωδεκάνησα και θα αποχωρήσει σταδιακά, έχοντας αφήσει πίσω της ωστόσο χαμηλές θερμοκρασίες, που δε θα ξεπεράσουν τους 14 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς ανέμους.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα βελτιωθεί, με ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα και άνοδο της θερμοκρασίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ