Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Φωτιά στα Μέγαρα: Πυροσβέστες έσωσαν σπίτι και άφησαν σημείωμα ζητώντας συγνώμη επειδή έσπασαν την πόρτα

Δημοσιεύθηκε

στις

«Συγγνώμη για την πόρτα, έπρεπε να μπούμε μέσα», έλεγε το σημείωμα που άφησαν πυροσβέστες στον ιδιοκτήτη ενός σπιτιού που έσωσαν από της φωτιά στην περιοχή Ζάχουλη.

Αρκετά σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς στον οικισμό Ζάχουλη των Μεγάρων από τη χθεσινή μεγάλη πυρκαγιά, ενώ αρκετά άλλα κινδύνευσαν να καούν. Ωστόσο κάποιοι ιδιοκτήτες σπιτιών στα Μέγαρα ήταν τυχεροί, καθώς οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών είχαν αποτέλεσμα και κατάφεραν να σώσουν πολλές περιούσιες.

Στους “τυχερούς” συμπεριλαμβάνεται ο Νίκος Λάμψας, καθώς χάρη στην αυτοθυσία δύο πυροσβεστών το σπίτι του σώθηκε – με μόνη απώλεια την εξώπορτα, την οποία οι πυροσβέστες έσπασαν για να μπουν μέσα στο σπίτι.

Μάλιστα οι πυροσβέστες εκτός από τον επαγγελματισμό τους έδειξαν και την ανθρώπινη πλευρά τους, καθώς χρειάστηκε να σπάσουν μία πόρτα σπιτιού για να μπορέσουν να επιχειρήσουν και να το σώσουν από τις φλόγες, όμως φεύγοντας άφησαν σημείωμα στον ιδιοκτήτη ζητώντας συγγνώμη για την πόρτα.

«Ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου τον Τάσο και τον Χρήστο. Αν δεν ήταν αυτοί το σπίτι θα είχε καεί. Θυσιάστηκαν, έκαναν το χρέος τους και μας συγκίνησαν με το σημείωμα που άφησαν. Είναι εκπληκτικά παιδιά. Τους βρήκα μέσα, όταν έσβησαν τη φωτιά. Αγκαλιαστήκαμε και συγκινηθήκαμε. Βούρκωσα. Έμειναν όλη τη νύχτα μαζί μας», είπε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και συνέχισε: «Αυτοί οι άνθρωποι κάνουν κάτι παραπάνω από όλους μας. Θα πρέπει το χέρι της Πολιτείας να μπει βαθιά στο χέρι στην τσέπη για να τους ανταμείψουν και υλικά. Να έχουν τη δύναμη και την ψυχή να δρουν έτσι».

Ο κ.Λάμψας ευχαρίστησε τους δύο πυροσβέστες τον Τάσο και τον Χρήστο και είπε πως το σημείωμα θα το κρατήσει για όλη του τη ζωή. «Προσέφεραν τα μέγιστα. Τους ευχαριστώ από τη ψυχή μου γιατί αν δεν ήταν αυτοί οι δύο άνθρωποι ο Τάσος και ο Χρήστος και όλο το πυροσβεστικό σώμα το σπίτι θα είχε καεί.

Δευτερόλεπτα πριν η φωτιά είχε ακουμπήσει το σπίτι. Αυτοί οι δύο άνθρωποι θυσιάζοντας πάρα πολλά πράγματα, έκαναν το χρέος του και το σημαντικό μας συγκίνησαν με αυτό το σημείωμα και θα το κρατήσουμε για όλη μας τη ζωή, θα το βάλουμε σε κορνίζα. Μας προσέφεραν τα μέγιστα ήρθαν εδώ έκαναν το χρέος του και στο τέλος ζήτησαν και συγγνώμη. Ήρθα εδώ τους βρήκα και μου είπαν σας έχουμε αφήσει κάτι. Τους ευχαριστώ δημόσια ξανά. Όλη τη νύχτα έμειναν εδώ μαζί μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ