Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα χορού για εφήβους με την ομάδα «κι όμΩς κινείται»

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε συνέχεια των πολύ επιτυχημένων εργαστηρίων των προηγουμένων ετών, «Ancient Future Solo» και «Ancient Future Chorus», το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου καλεί ξανά έφηβες και εφήβους 14 – 17 ετών, με ή χωρίς προηγούμενη χορευτική εκπαίδευση, να προσεγγίσουν το αρχαίο δράμα μέσα από τον σύγχρονο χορό στο εργαστήριο «Ancient Future Duets» το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2023 στην Πειραιώς 260 (Χώρος Β).

Με αφετηρία τους «Βατράχους» του Αριστοφάνη οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες θα καταδυθούν σε μια δημιουργική διαδικασία πειραματισμών, δοκιμών, ερωτήσεων, αφηγήσεων και παιχνιδιού με την εμψύχωση της ομάδας «κι όμΩς κινείται», υπό την καθοδήγηση της χορογράφου Χριστίνας Σουγιουλτζή.

Η ομάδα «κι όμΩς κινείται» απαρτίζεται από καλλιτέχνες µε διαφορετικό κινησιολογικό background, που στοχεύει σε σύνθετες σωµατικές παραστάσεις, όπου συναντιούνται ο χορός µε το τσίρκο και την περφόρμανς. Στη δομή μιας ενιαίας παράστασης, αφομοιώνονται τεχνικές του τσίρκου, και αξιοποιείται η επικοινωνιακή ιδιαιτερότητα της περφόρμανς σ’ ένα ευρύ ερμηνευτικό φάσμα. Το στίγμα της ομάδας δίνεται από ένα πλούσιο κινησιολογικό λεξιλόγιο που ενσωματώνει την ιδιαίτερη ταυτότητα του κάθε ερμηνευτή και της κάθε ερμηνεύτριας, όχι ως παράθεση δεξιοτήτων, αλλά ως ομαδική διαδικασία αυτοδιαµόρφωσης, σε σχέση µε τις αισθητικές αποφάσεις που απαιτεί κάθε έργο.

Υποβολή αιτήσεων έως 20.12.2022. Δηλώσεις συμμετοχής: aefestival.gr/ancient-future-duets/

Η συμμετοχή σε όλες τις open plan δράσεις του Φεστιβάλ είναι δωρεάν. Το πρόγραμμα Open Plan επιχορηγείται από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ