Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τότε περνάνε στο παρελθόν rapid test και μάσκες για τους εργαζόμενους

Δημοσιεύθηκε

στις

Όπως όλα δείχνουν η 31η Μαρτίου είναι η τελευταία μέρα για τα δυο μέτρα κατά του κορονοϊού, rapid test για ανεμβολίαστους εργαζόμενους αλλά και μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στο χρονοντούλαπο ετοιμάζονται να μπουν σε λίγους μήνες δυο από τα παλαιότερα και αυστηρότερα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού. Ο λόγος για τα rapid test των ανεμβολίαστων εργαζομένων τα οποία γίνονται μέχρι σήμερα με δικά τους έξοδα αλλά και οι μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η ημερομηνία ορόσημο είναι κοντά στην άνοιξη και συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου καθώς τότε λήγει και επίσημα βάσει του ΦΕΚ η παράταση που έχει δοθεί για τα rapid test των ανεμβολίαστων.

Τι δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης

«Ναι, έχουμε δώσει μια παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου, ενδεχομένως να μην χρειάζεται μετά αλλά τουλάχιστον για το σκέλος του χειμώνα θέλουμε να είμαστε καλυμμένοι οπότε μέχρι τέλη Μαρτίου οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα παραμείνει να κάνουν τεστ»

Και συνέχισε λέγοντας «Αυτό βοηθάει, παρόλο που λένε ότι έχει ματώσει η τσέπη τους, και τους ίδιους. Γιατί όλα τα στοιχεία που έχουμε είναι ότι ο ανεμβολίαστος εάν νοσήσει ενδεχομένως πρέπει πιο έγκαιρα να πάρει και θεραπείες γιατί ακριβώς δεν έχει την κάλυψη του εμβολίου».

Πού αναμένεται να παραμείνει υποχρεωτικό το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Πάντως το πιστοποιητικό εμβολιασμού παρέμεινε και θα συνεχίσει να παραμένει, εν αναμονή του νέου ΦΕΚ με τα μέτρα, υποχρεωτικό τις εξής περιπτώσεις εκτός από τους εργασιακούς χώρους

Νοσoκομεία και Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα χρονίως πασχόντων, Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), δομές και ξενώνες φιλοξενίας ευπαθών ομάδων/ΑμεΑ, οικοτροφεία, ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων, κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας (υπνωτήρια, κέντρα ημέρας, κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία, συσσίτια), δομές παιδικής προστασίας, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) και κέντρα κοινότητας, στρατόπεδα

Υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης για άτομα με αναπηρίες οφείλουν να τηρούν τους κανόνες λειτουργίας

Στη δυναμικότητα των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, κέντρων χρονίως πασχόντων, δομών και ξενώνων φιλοξενίας ευπαθών ομάδων, ξενώνων μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων, κοινωνικών δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας (υπνωτήρια, κέντρα ημέρας, κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία, συσσίτια), δομών παιδικής προστασίας και κέντρα κοινότητας, συμπεριλαμβάνονται και όσοι παρέχουν εθελοντική εργασία.

Τι ισχύει για τις μάσκες

Η μάσκα είναι ακόμα ένα μέτρο που μας συντροφεύει στα μέσα μαζικής μεταφοράς αν και πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ήδη εγκαταλείψει το μέτρο και εισέρχονται σε τρένα και λεωφορεία χωρίς αυτήν παρότι είναι υποχρεωτική.

Ένα σενάριο ακόμα που επεξεργάζεται λοιπόν το υπουργείο Υγείας και Μεταφορών είναι μαζί με τα rapid test, η κυβέρνηση να ανακοινώσει και το τέλος της μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι ένα μέτρο που σιγά σιγά ακολουθούν πολλές χώρες της Ευρώπης. Ήδη η Γερμανία προ ημερών ανακοίνωσε το τέλος της μάσκας στα ΜΜΜ από τις 2/2.

Νέα ημερομηνία ορόσημο;

Μπορεί το ΦΕΚ να δίνει την 31η Μαρτίου ως πιθανή ημέρα που θα σταματήσουν αυτά τα δυο τελευταία μέτρα να μας συντροφεύουν εν αναμονή μάλιστα της βελτίωσης του καιρού ωστόσο, δεδομένου οτι λίγες μέρες μετά έρχεται το Πάσχα και συγκεκριμένα στις 16 Απριλίου, δεν αποκλείεται να πάρουν μια μικρή παράταση προκειμένου να γιορταστούν οι άγιες μέρες με αυτά και να δούμε το επιδημιολογικό αποτύπωμα που θα αφήσουν πίσω πριν εγκαταλειφθούν πλήρως ενδεχομένως και την Πρωτομαγιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ