Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τραγωδία στην Πεύκη: Οι μαρτυρίες συγγενών και φίλων ρίχνουν φως στην υπόθεση [Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει νέα στοιχεία στην υπόθεση της 32χρονης μητέρας στην Πεύκη, η οποία αφού τερμάτισε την ζωή της 5χρονης αυτιστικής κόρης της στη συνέχεια αυτοκτόνησε πέφτοντας και εκείνη από την ταράτσα του σπιτιού, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια που οδήγησαν στην τραγική κατάληξη. Σοκάρουν οι μαρτυρίες των συγγενών.

Σύμφωνα με τον Alpha η αστυνομία έψαξε εκτενώς τον χώρο του σπιτιού, σε περίπτωση που η 32χρονη μητέρα είχε αφήσει κάποιο σημείωμα ή κάποιο αποδεικτικό στοιχείο που ενδεχομένως να έριχνε φως στην υπόθεση, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο εύρημα. Πάντως οι μαρτυρίες των συγγενών και των γειτόνων οδηγούν στο συμπέρασμα πως δεν ήταν σε καθόλου καλή ψυχολογική κατάσταση το τελευταίο διάστημα.

Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί πως η άτυχη 5χρονη ήταν αυτιστική και δεδομένα χρειαζόταν μεγαλύτερη φροντίδα και προσοχή, ενώ άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι η νεαρή νηπιαγωγός δεν μπορούσε να αντέξει το γεγονός ότι το παιδί της ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες.

Σύμφωνα με καταθέσεις φίλων της φαίνεται πως ήταν πολύ πιεσμένη από την κατάσταση με το παιδί της και γείτονες είπαν πως τελευταία έδειχνε «χαμένη». Φίλοι της, είπαν πως τους ανέφερε ότι η κατάσταση με την φροντίδα του παιδιού ήταν δύσκολη, λέγοντας τους: «Δεν αντέχω άλλο, δεν μπορώ να συνεχίσω».

Πεθερός 32χρονης: Πριν δύο ημέρες ήταν χαρούμενη

Ο παππούς του 5χρονου παιδιού ανέφερε πως έκανε θεραπείες για τα κινητικά του προβλήματα, ενώ ερωτώμενος για το αν η μητέρα του είχε ψυχολογικά προβλήματα, απάντησε στις κάμερες ότι «πριν δύο ημέρες τρώγαμε και πίναμε μαζί και ήταν χαρούμενη».

«Εγώ δεν ήξερα τίποτα, γιατί ο γιος μου την Πρωτοχρονιά δούλευε. Τον πήραν τηλέφωνο και του είπαν ότι στο σπίτι του έγινε ληστεία και μας πήρε τηλέφωνο και μου είπε να πάω να δω τι γίνεται. Έρχομαι εδώ και βλέπω τη νύφη μου στον δρόμο, ανάσκελα και το μωρό από κάτω -είχαν βάλει ένα σεντόνι», αναφέρει ο πατέρας του άνδρα της 32χρονης. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Γιατί να πάρει και το παιδί μαζί της; Είχε προβλήματα υγείας η εγγονούλα μας αλλά το αγαπούσαμε, το θέλαμε το παιδί. Γιατί; Δεν μπορώ να το πιστέψω» δήλωσε ο παππούς του θύματος.

Η εξαδέλφη του πατέρα, η οποία μίλησε στο protothema.gr, είπε ότι το πεντάχρονο κοριτσάκι είχε βαριάς μορφής αυτισμό και αυτό φαίνεται πως πλήγωνε πολύ τη μητέρα του, η οποία το λάτρευε. Σύμφωνα με την ίδια, ο πατέρας και σύζυγος των δύο θυμάτων είναι ράκος γιατί πριν από δύο χρόνια είχε φύγει από τη ζωή η αγαπημένη του αδερφή και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσει την απώλεια της γυναίκας του και του παιδιού του.

Σε κατάσταση σοκ ο άτυχος πατέρας

Ο πατέρας μίλησε τελευταία φορά στο τηλέφωνο λίγη ώρα πριν η σύζυγος του πάρει την τραγική απόφαση και μάλιστα τα τελευταία λόγια που του είπε ήταν ότι “είμαστε καλά”.

«Δεν είχαμε προβλήματα. Το μόνο μας πρόβλημα το τελευταίο καιρό ήταν το τι θα γίνει με το παιδί, την απασχολούσε πολύ η φροντίδα του παιδιού», φέρεται να είπε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς. Ο σύζυγος της 32χρονης ενημερώθηκε πως η σύζυγός του πήρε το παιδί τους και ανέβηκε στην ταράτσα της πολυκατοικίας όπου έμεναν στις 12 το μεσημέρι, βάζοντας τέλος στη ζωή τους, πηδώντας στο κενό. Μόλις έφτασε στο σημείο ο σύζυγός της, βλέποντας νεκρό το παιδί τους και τη γυναίκα του, φώναξε: «Γιατί μου το έκανες αυτό;».

Πάντως οι αστυνομικοί ερευνούν το αν η γυναίκα ζούσε σε ένα οικογενειακό περιβάλλον που την στήριζε, ενώ στις έρευνες αναμένεται να ερωτηθούν και συνάδελφοί της, καθώς θέλουν να διαπιστώσουν αν όντως είχε ψυχολογικά προβλήματα και αν υπήρξε κάτι που την ώθησε στην αυτοκτονία.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ