Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τραγωδία στα Τέμπη: Προφυλακιστέος ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ, μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, φέρεται να επέρριψε ευθύνες και στον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου, ενώ υποστήριξε ότι ο σταθμάρχης Λάρισας, που είναι επίσης προφυλακισμένος, μπορούσε να μείνει μόνος του σε βάρδια.

Στο υπόμνημα που κατέθεσε, ισχυρίστηκε ότι αυτός απλά προτείνει τις βάρδιες του προσωπικού και οι ανώτεροί του τις ενέκριναν.

Ο 63χρονος επιθεωρητής δήλωσε άγνοια σχετικά με το γεγονός ότι δύο σταθμάρχες έφυγαν νωρίτερα από το προγραμματισμένο τέλος της βάρδιάς τους, την ώρα που ο ίδιος είχε προβλέψει την επίμαχη ώρα, μεταξύ 10 και 11 το βράδυ, να βρίσκονται στο πόστο τους τρεις σταθμάρχες.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι μετά τις 11 το βράδυ δεν ήταν προγραμματισμένο κάποιο επιβατικό τρένο. Φέρεται να υποστήριξε επίσης ότι ο προφυλακισμένος σταθμάρχης Λάρισας είχε ήδη εργαστεί σε τρεις σταθμούς, δικαιολογώντας έτσι την απόφασή του να τον αφήσει μόνο στην βραδινή βάρδια.

Με την απολογία του επιθεωρητή κλείνει ο πρώτος κύκλος των ερευνών και των διώξεων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Από την ερχόμενη εβδομάδα, νέα πρόσωπα μπαίνουν στο κάδρο των ερευνών και των ευθυνών σε ανώτερο επίπεδο.

 

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι εμπλεκόμενοι

Υπενθυμίζεται ότι για τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη έχει προφυλακιστεί ο 59χρονος σταθμάρχης, ενώ οι άλλοι δύο σταθμάρχες -ο συμβασιούχος και ο πιο έμπειρος- αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά τις απολογίες τους την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη, αντίστοιχα.

Τόσο ο επιθεωρητής κυκλοφορίας όσο και οι τρεις σταθμάρχες κατηγορούνται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροήν.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ