Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τραγωδία στα Τέμπη: Πηγαίνει στη Βουλή ο Καραμανλής – Ενημέρωσε τον Τασούλα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Κώστας Καραμανλής σε επικοινωνία του με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ανέφερε ότι είναι στη διάθεσή της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για να δώσει απαντήσεις για το δυστύχημα στα Τέμπη.

«Στη διάθεση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας» της Βουλής έθεσε τον εαυτό του ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σε επικοινωνία του με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα για να μιλήσει σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη και να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα. Από το περιβάλλον του βουλευτή Σερρών της ΝΔ αναφέρουν πως ο κ. Καραμανλής θέλει η πρώτη του παρέμβαση, μετά το δυστύχημα στα Τέμπη να είναι σε θεσμικό πλαίσιο και όχι σε κάποιο μέσο ενημέρωσης.

Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Καραμανλής αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και κάνει ρελάνς στον ΣΥΡΙΖΑ στο αίτημα για άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς δηλώνει πως επιθυμεί να πάει στη Βουλή και να απαντήσει στις ερωτήσεις βουλευτών.

ND

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τους σιδηροδρόμους, Μητσοτάκης και Γεραπετρίτης συζητούν με τις διοικήσεις ΟΣΕ και Hellenic Train για το restart

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σήμερα συνάντηση με τους σιδηροδρομικούς στην οποία θα δώσει το παρών και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα υποδεχτεί στις 12:30 στο Μέγαρο Μαξίμου τις διοικήσεις της Hellenic Train και του ΟΣΕ, καθώς και άλλα στελέχη, με βασικό αντικείμενο της συνάντησης, τους όρους και τις προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Στη συνάντηση θα παραβρεθεί και ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος χθες είχε νέο γύρο επαφών με τους εργαζόμενους στα τρένα.

Ο υπουργός συζήτησε με τους εργαζόμενους όλα τα εφικτά σενάρια επαναλειτουργίας των τρένων έως ότου να λειτουργήσει το νέο σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης ETCS στο τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Στη συνάντηση, τη δεύτερη κατά σειρά, τέθηκε από πλευράς των εργαζόμενων το πακέτο προτάσεων για την άμεση ασφαλή επανεκκίνηση των δρομολογίων και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης τόσο των εργαζόμενων όσο και του επιβατικού κοινού.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των σιδηροδρομικών, το «πράσινο φως» αναμένεται να δοθεί πρώτα στην επανέναρξη δρομολογίων του προαστιακού της Αθήνας, στον οποίο υπάρχει πλήρης τηλεδιοίκηση, όπως και στην επαναλειτουργία των εμπορευματικών τρένων έως το τέλος του μήνα, και εν συνεχεία στις επιβατικές αμαξοστοιχίες.

Να σημειωθεί επίσης ότι με λεωφορεία θα γίνεται η μετακίνηση επιβατών σε ορισμένες διαδρομές από 15/3, έως ότου αποκατασταθεί η σιδηροδρομική κυκλοφορία, όπως ανακοίνωσε η Hellenic Train.

Λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η εταιρεία.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των σιδηροδρομικών, το «πράσινο φως» αναμένεται να δοθεί πρώτα στην επανέναρξη δρομολογίων του προαστιακού της Αθήνας, στον οποίο υπάρχει πλήρης τηλεδιοίκηση, όπως και στην επαναλειτουργία των εμπορευματικών τρένων έως το τέλος του μήνα, και εν συνεχεία στις επιβατικές αμαξοστοιχίες.

Να σημειωθεί επίσης ότι με λεωφορεία θα γίνεται η μετακίνηση επιβατών σε ορισμένες διαδρομές από 15/3, έως ότου αποκατασταθεί η σιδηροδρομική κυκλοφορία, όπως ανακοίνωσε η Hellenic Train.

Λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η εταιρεία.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να μην κρύψει τον Καραμανλή και τους υφυπουργούς του

Υπνεθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του ζήτησε να «μη διανοηθεί να κρύψει» από τη Βουλή τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Αχ. Καραμανλή, τους υφυπουργούς και τον γ.γ. του υπουργείου, καλεί τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., υποστηρίζοντας ότι «η προσπάθεια συγκάλυψης των άμεσα εμπλεκομένων πίσω από τον “διοικητή” του υπουργείου κ. Γεραπετρίτη, που ούτε καν ορκίστηκε υπουργός, είναι προσβλητική για τη Δημοκρατία, την αλήθεια και τις οικογένειες των θυμάτων».

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Μετά την απόφαση για σύγκληση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ένα ερώτημα απασχολεί την ελληνική κοινωνία:

Θα έρθουν, έστω και τώρα, 15 ημέρες μετά, στη Βουλή για να απαντήσουν για τις ευθύνες τους αυτοί που είχαν την πολιτική ευθύνη για τη λειτουργία των ελληνικών σιδηροδρόμων τα τελευταία τέσσερα χρόνια;

Ο πρώην υπουργός κ. Καραμανλής, οι υφυπουργοί κ. Καραγιάννης και κ. Παπαδόπουλος, καθώς και ο γ.γ. του υπουργείου κ. Ξιφαράς;

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να μη διανοηθεί να τους κρύψει.

Η προσπάθεια συγκάλυψης των άμεσα εμπλεκομένων πίσω από τον “διοικητή” του υπουργείου κ. Γεραπετρίτη, που ούτε καν ορκίστηκε υπουργός, είναι προσβλητική για τη Δημοκρατία, την αλήθεια και τις οικογένειες των θυμάτων».

Ποιοι αντιδρούν στην υποψηφιότητα του Κ. Καραμανλή

Ο κατάλογος των βουλευτών της ΝΔ που υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να είναι υποψήφιος ο Κ. Καραμανλής στις επόμενες εκλογές μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, διευρύνεται συνεχώς. Στα “πηγαδάκια” στη Βουλή ο αριθμός όσων υποστηρίζουν την άποψη να μην είναι εκ νέου υποψήφιος στις Σέρρες ο κ. Καραμανλής είναι σημαντικός, ωστόσο δημόσια για την ώρα τουλάχιστον δημόσια ο αριθμός τους είναι πιο περιορισμένος , αν και είναι χαρακτηριστικές και ενδεικτικές οι δηλώσεις τους.

Στη λίστα όσων δημόσια στηρίζουν την άποψη για μη υποψηφιότητα του κ. Καραμανλή προστέθηκε και η βουλευτής της Α΄ Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή. «Για μένα προσωπικά είναι κρίσιμη η απόφαση του ίδιου του Κώστα Καραμανλή για το αν θα μετάσχει ή όχι. Είναι καθαρά δική του ευθύνη. Εγώ θα έλεγα να διευκολύνει όλους εμάς ο Κώστας Καραμανλής και κυρίως τον πρωθυπουργό», ανέφερε η κ. Πιπιλή στον ΑΝΤ1, όταν ρωτήθηκε «λέτε δηλαδή να μην είναι υποψήφιος; (σ.σ ο κ. Καραμανλής) », η βουλευτής της ΝΔ απάντησε: «Με τη λογική τη δική μου και την ταπεινή μου γνώμη».

Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος βουλευτής του Βόρειου Τομέα της Β΄ Αθηνών και τα Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, ήταν ο πρώτος που με προσεχτικό τρόπο άνοιξε το θέμα: «Δεν θα του πω εγώ τι θα κάνει. Ο κόσμος πάντοτε είναι ο υπέρτατος κριτής. Θα σας πω ότι το 2008 όταν κατηγορήθηκα αδίκως για ένα σκάνδαλο, για το οποίο με αθώωσε το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εγώ είπα το 2009 στον Κώστα Καραμανλή ότι δεν θα είμαι υποψήφιος. Θα ήταν όμως, μια κατάσταση που δεν θα μπορούσα να την παλέψω», είπε προχθές, το OPEN.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, επίσης βουλευτής στο Βόρειο Τομέα μιλώντας στο Action 24 ανέφερε: «Αν ήμουν εγώ σε ανάλογη θέση δεν θα μπορούσα συναισθηματικά και ψυχολογικά να συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία». Ωστόσο συμπλήρωσε ότι «βεβαίως ο Κώστας Καραμανλής έχει δικαίωμα να θέσει τον εαυτό του στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού».

Επίσης ο βουλευτής του Νότιου Τομέα της Β΄ Αθηνών Μπάμπης Παπαδημητρίου μιλώντας στο Attica TV, ανέφερε: «Νομίζω ότι για τον ίδιο πρώτα από όλα θα είναι καλύτερο, θα είναι πιο ήσυχος με τη συνείδησή του. Νομίζω και τον καταλαβαίνω ότι πρέπει να είναι χώμα αν δεν μπορεί να πάρει την απόφαση, πρέπει να τον βοηθήσει ο πρωθυπουργός».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ