Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Το Rolex Arts Festival ολοκληρώνεται στο Μέγαρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Για πρώτη φορά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη και στον Κήπο το Rolex Arts Festival (Φεστιβάλ Τεχνών Rolex), το οποίο διοργανώνεται από τις 26 έως τις 28 Μαΐου στην Αθήνα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την έναρξη του Προγράμματος Καλλιτεχνικής Καθοδήγησης της Rolex.

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα πραγματοποιηθούν οι δύο μεγάλες καταληκτικές εκδηλώσεις της τελευταίας ημέρας του Φεστιβάλ (28/5): η ηχητική εγκατάσταση The Predatory Chord του Ben Frost, που κάνει πρεμιέρα στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, και η συναυλία λήξης με μουσικές του κόσμου στον Κήπο, στην οποία συμμετέχουν ο Marcus Gilmore από τις ΗΠΑ, η Dina Elwedidi από την Αίγυπτο και ο Aurelio Martínez από την Ονδούρα. Ειδικός προσκεκλημένος, ο σπουδαίος Βραζιλιάνος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Gilberto Gil. Εντυπωσιακό αναμένεται το φινάλε της συναυλίας, με ένα πολύ ιδιαίτερο jamming session στο οποίο θα συμμετάσχουν όλες της μπάντες της βραδιάς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Κυριακή 28 Μαΐου | 19:00-00:00 | Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

ΗΧΗΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ | Πρώτη παρουσίαση

The Predatory Chord | Ben Frost

Την Κυριακή 28 Μαΐου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τη δουλειά του Ben Frost (Rolex Music Fellow), ενός ιδιαίτερου περφόρμερ και συνθέτη με διεθνή πορεία, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έχει γράψει μουσική για γνωστές τηλεοπτικές σειρές. Ο αναγνωρισμένος Αυστραλός καλλιτέχνης έρχεται στην Αθήνα με τη νέα του ηχητική εγκατάσταση The Predatory Chord (Η αρπακτική συγχορδία), που δημιουργήθηκε ειδικά για το Μέγαρο και κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα. Σε αυτό το έργο του, ο Frost προτείνει στους επισκέπτες να ανέβουν στη σκηνή και να κινηθούν ελεύθερα στον χώρο χωρίς περιορισμούς εισόδου και εξόδου. Τους προσκαλεί να βυθιστούν μέσα σε ένα ονειρικό ακουστικό περιβάλλον, σε ένα ηχοτοπίο που αναδιαμορφώνεται διαρκώς από τριάντα ηχεία, τα οποία αιωρούνται από διαφορετικά ύψη στην οροφή της αίθουσας. Το μεταβαλλόμενο ηχητικό πεδίο συνδυάζεται με εικόνες και φωτιστικά εφέ που σχετίζονται οργανικά μαζί του και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του. Ο σχεδιασμός φωτισμών είναι του Γιώργου Τέλλου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Κυριακή 28 Μαΐου | 21:00-22:30 | Κήπος

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΛΗΞΗΣ

Το Rolex Arts Festival ολοκληρώνεται με μια μεγάλη μουσική γιορτή στον Κήπο του Μεγάρου, στην οποία συμμετέχουν ο Marcus Gilmore από τις ΗΠΑ, η Dina Elwedidi από την Αίγυπτο και ο Aurelio Martínez από την Ονδούρα, όλοι νεαροί καλλιτέχνες του Προγράμματος Καλλιτεχνικής Καθοδήγησης της Rolex. Μαζί τους εμφανίζεται, ως ειδικός προσκεκλημένος, ο μυθικός Bραζιλιάνος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Gilberto Gil (φωνητικά, κιθάρα). Τιμή εισιτηρίου για τη συναυλία λήξης: 15 ευρώ.

Rolex Arts Festival: γιορτάζοντας 20 χρόνια mentoring

Το Rolex Arts Festival (Φεστιβάλ Τεχνών Rolex) πραγματοποιείται από τις 26 έως τις 28 Μαΐου 2023 σε εμβληματικά τοπόσημα της Αθήνας, με αφορμή την 20ή επέτειο του Προγράμματος Rolex για την καλλιτεχνική καθοδήγηση. Το πρόγραμμα αυτό δίνει τη μοναδική ευκαιρία σε νέους και πολλά υποσχόμενους καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου, της μουσικής, του χορού, του κινηματογράφου, της αρχιτεκτονικής, των εικαστικών και της λογοτεχνίας να έρθουν σε δημιουργική αλληλεπίδραση με αναγνωρισμένους στον τομέα τους διεθνείς καλλιτέχνες. Για πρώτη φορά η Rolex επιλέγει την Αθήνα για να αναδείξει, σε μια τριήμερη γιορτή, τα επιτεύγματα και τις δημιουργικές σχέσεις ανάμεσα σε προστατευόμενους και μέντορες του Προγράμματος -που ξεπερνούν τους 60-, μέσα από παραστάσεις, εκθέσεις, αναγνώσεις, προβολές, εγκαταστάσεις και συζητήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ