Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Το facebook μετατρέπεται σε ένα μεγάλο… παζάρι

Δημοσιεύθηκε

στις

Εάν και μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το TikTok και το Instagram έχουν σημαντικά μεγαλύτερη απήχηση στους ανθρώπους που βρίσκονται τώρα στη δεύτερη δεκαετία της ζωής τους, το γνωστό παζάρι του facebook τους κρατάει συνδεδεμένους στη πλατφόρμα για έναν και μόνο λόγο: την εύρεση προσφορών.

Την τελευταία δεκαετία η δημοτικότητα του fb σημειώνει πτώση ειδικά στις νεότερες γενιές. Ωστόσο, η οικολογική συνείδηση που οδηγεί πολλούς να προτιμούν τις second hand αγορές σε συνδυασμό με την εξοικονόμηση χρημάτων, έχει καταστήσει το marketplace νούμερο ένα επιλογή.

«Το marketplace είναι το παζάρι του ίντερνετ και μία σύγχρονη εκδοχή του eBay και του Craiglist» εξηγεί η Γιου-Κιουνγκ Σέοκ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια που μελετά την καταναλωτική συμπεριφορά της Gen Z. «η εντυπωσιακή επιτυχία της πλατφόρμας οφείλεται σε τεράστιο βαθμό στην εμπιστοσύνη που της δείχνουν χρήστες και αυτό έχει να κάνει με τη σύνθεση της στο κοινωνικό δίκτυο του facebook», προσθέτει εξηγώντας ότι ο αυξανόμενες πληθωρισμός έχει επίσης ωθήσει πολλούς φοιτητές και νέους εργαζόμενους στην πλατφόρμα.

Με περισσότερους από ένα δισ. ενεργούς χρήστες στο marketplace, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του ίντερνετ μετά το ebay.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ