Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Το F-35 στην Athens Flying Week

Δημοσιεύθηκε

στις

Το «stealth» μαχητικό 5ης γενιάς, F-35 θα βρίσκεται στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας στις 2 & 3 Σεπτεμβρίου, συμμετέχοντας στην 11η Athens Flying Week. Η US Air Force F-35A Lightning II Demo Team έρχεται στην Τανάγρα με την BEO στο πιλοτήριο του F-35 για μια μοναδική επίδειξη ικανοτήτων.
Εξέχουσες συμμετοχές επίσης οι Fursan Al Emarat, οι «Ιππότες» από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι οποίοι έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να συμμετάσχουν στην 11η Athens Flying Week.

Σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του στην Ευρώπη, το σμήνος που αποτελείται από επτά Aermacchi MB-339 NAT θα «ζωγραφίσει» στους ελληνικούς ουρανούς, προσφέροντας εναέριες «χορογραφίες» που αψηφούν τη βαρύτητα, ακροβατικά που κόβουν την ανάσα και ελιγμούς που καθηλώνουν.

Στην 11η Athens Flying Week θα παρουσιαστούν ακροβατικά σμήνη και μεμονωμένα αεροσκάφη.
Ανάμεσα στους, επιπλέον του F-35, το γαλλικό Rafale Solo Display, το Eurofighter Typhoon από τη Σαουδική Αραβία, το βέλγικο F-16 Dream Viper, το F-16 Dannebrog 800 από τη Δανία.

Εκτός από τους Fursan Al Emarat, το «παρών» στην Athens Flying Week θα δώσουν οι Saudi Hawks από τη Σαουδική Αραβία, οι Ισπανοί Patrulla Aguila, οι Ελβετοί PC-7 Team και οι Ιταλοί WeFly – το μοναδικό ακροβατικό σμήνος ΑμεΑ στον κόσμο!

Από την Athens Flying Week 2023 δεν λείπουν και οι ελληνικές συμμετοχές. Η «εθνική ομάδα» αεροπορικών επιδείξεων – το F-16 Zeus και το T-6 Daedalus – τα ελληνικά Rafale, F-4 Phantom και Mirage 2000-5, καθώς και όλα τα πτητικά μέσα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η άκρως εντυπωσιακή επίδειξη ικανοτήτων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Όπως κάθε χρόνο συμμετέχει και η AEGEAN με τα αεροσκάφη της σε μοναδικούς σχηματισμούς πάνω από την Τανάγρα, ο Ιταλός πρωταθλητής Luca Bertossio με το εντυπωσιακό Glider, το Skyvan της Aviation PhotoCrew, η ομάδα RC Kavala Acro Team και οι Hellenic Skydivers!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ