Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

«Το τραγούδι της γης», έκθεση στο Μητροπολιτικό Πάρκο Τρίτσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τέσσερις εικαστικοί αποτυπώνουν με τον χρωστήρα τους «Το τραγούδι της γης» στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης, στον Δήμο Ιλίου από 8 Νοεμβρίου.

Τέχνη και φυσικό περιβάλλον συνυπάρχουν μέσα από 25 έργα των Χρύσα Βέργη, Κώστα Παπανικολάου, Μανώλη Χάρου και Αχιλλέα Χρηστίδη στο Πάρκο Τρίτση των 1.200 στρεμμάτων με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα και τις έξι τεχνητές λίμνες, έναν τόπο φυσικού κάλλους, ενταγμένο στον οικιστικό ιστό, με μοναδικά χαρακτηριστικά για τη δυτική Αθήνα, αλλά και για όλο το λεκανοπέδιο.

Η έκθεση πραγματοποιείται στo πλαίσιo της συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής και του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης». Την επιμελείται η ιστορικός τέχνης Ελένη Αθανασίου, με στόχο την ανάδειξη του έργου σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Στα έργα κυριαρχούν σκηνές της υπαίθρου που οι τέσσερις καλλιτέχνες ζωγραφίζουν άλλοτε εξ επαφής, άλλοτε από μνήμης, τοπία με τάσεις ρεαλιστικές, αφαιρετικές, ιμπρεσσιονιστικές και συνυπάρχουν διαλεκτικά με μνήμες και οπτικά βιώματα από την Γη που μετουσιώνει τα αντικείμενα και τις επιδράσεις του φωτός στον τόπο μας.

Η έκθεση «Το τραγούδι της γης» στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»(Σπύρου Μουστακλή 23, 13122 Ίλιον) θα διαρκέσει έως τις 15 Ιανουαρίου 2023.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ