Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Το Μαρούσι πενθεί την απώλεια του Αρχιμανδρίτη της Ι.Μ. Κηφισίας Σαράντη Σαράντου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πένθος βυθίστηκε η κοινότητα του Αμαρουσίου μετά την απώλεια του Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας και εφημέριου του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου Πατρός Σαράντη Σαράντου.

Ο ίδιος υπηρέτησε για δεκαετίες την Ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της «Εστίας Πατερικών Μελετών», με μεγάλη ποιμαντική και κοινωνική δράση.
Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε σήμερα σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Μαρούσι.
Πρώτος ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλειά του:
«Η είδηση ότι εκοιμήθη ο Πατέρας Σαράντης, όλους εμάς που τον γνωρίζαμε μας έχει συγκλονίσει. Η Εκκλησία μας είναι φτωχότερη. Ο επί 50 έτη Εφημέριος της Ενορίας της Παναγίας του Αμαρουσίου, ο εξομολόγος, ο δάσκαλος εκατοντάδων κληρικών, ο στοργικός πατέρας δεν είναι πια μαζί μας. Ως Ιερέας και εξομολογητής αποτελούσε έναν καθοδηγητή για τους συνανθρώπους μας. Η προσφορά του, η αγάπη του για το κοινωνικό σύνολο και το έργο που άφησε πίσω του αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Καλό του Παράδεισο. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και η ευχή του να τους συνοδεύει. Θα τον θυμόμαστε πάντα».

Συγκινεί και το συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου που αναφέρει τα εξής «Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του άξιου Αρχιμανδρίτη π. Σαράντη Σαράντου, πρότυπο για όλους και φωτεινό παράδειγμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο αείμνηστος π. Σαράντης Σαράντος υπήρξε ένας εμβληματικός κληρικός. Υπηρέτησε για δεκαετίες την Ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της «Εστίας Πατερικών Μελετών», με σπουδαία ποιμαντική και κοινωνική δράση.

Ο Μακαριστός Αρχιμανδρίτης είχε χιλιάδες πνευματικά παιδιά και έχαιρε του σεβασμού και της εμπιστοσύνης της τοπικής μας κοινωνίας. Από σήμερα το Μαρούσι μας και ο κόσμος της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι πνευματικά φτωχότερα. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια. Αιωνία του η Μνήμη.»

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ