Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Το έργο και η μνήμη του Ελευθερίου Βενιζέλου τιμήθηκαν στον Πειραιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τη συμβολή και της Περιφέρειας Αττικής η εκδήλωση μνήμης για τον Ελευθέριο Βενιζέλο στον Πειραιά.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ως κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης αναφέρθηκε στη σημαντική προσωπικότητα του Ελευθέριου Βενιζέλου και στο ισχυρό αποτύπωμα που έχει αφήσει στην ιστορία της χώρας μας. Στη συνέχεια συνεχάρη τον δήμο Πειραιά και την αδελφότητα Κρητών Πειραιά «η Ομόνοια», οι οποίοι συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση «μνήμης και τιμής για τον πολίτη και πολιτευτή Ελευθέριο Βενιζέλο».

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 1 Απριλίου 2023 στην ομώνυμη πλατεία μπροστά από τον ανδριάντα του Εθνάρχη (σταθμός μετρό Δημοτικό Θέατρο) ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφερείας Κρήτης, του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (ΟΠΑΝ), του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Πειραιά και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

 

 

«Τιμούμε τη μνήμη του Ε. Βενιζέλου μιας ηγετικής προσωπικότητας που άφησε τη σφραγίδα του στην ελληνική ιστορία. Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, συλλογικοί και αναπτυξιακοί φορείς συνεργαζόμαστε προκειμένου να αναδειχθούν τα αποτυπώματα της παρακαταθήκης ιστορικών προσωπικοτήτων του τόπου μας οι οποίες συνέβαλλαν με τις αξίες και τα ιδανικά τους στην ισχυροποίηση της χώρας μας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γ. Πατούλης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κ. Κατσαφάδου, των βουλευτών Πειραιά Ν. Δούνια, Γ. Μελά, της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς Στ. Αντωνάκου, του δημάρχου Πειραιά Γ. Μώραλη, του πρόεδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλη Κορκίδη, του Προέδρου της αδελφότητας Κρητών Πειραιά «η Ομόνοια» Θ. Τσόντου, της Προέδρου της Παγκρητίου Ένωσης Ρ. Βασιλάκη, του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων Εμ. Πατεράκη, Περιφερειακών, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων συλλόγων, φορέων κ.α..

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ