Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Το «Έξυπνο τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ» έρχεται στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία νέα εντυπωσιακή σειρά εργαστηρίων για νέους/ες 13-18 ετών με τίτλο «Έξυπνο τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ» έρχεται από αυτή την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 και για 8 συνεχόμενες Κυριακές στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Τα εργαστήρια ρομποτικής «Έλα μόνος σου… φύγε με το Ρομπότ σου», καλούν τους νέους οι διοργανωτές και τους υπόσχονται ότι θα μάθουν να κατασκευάζουν, να προγραμματίζουν το δικό τους ρομπότ και να το κινούν ελεύθερα στο χώρο.

Επίσης θα γνωρίσουν και θα εξοικειωθούν με τους τομείς της δημιουργίας και του προγραμματισμού εφαρμογών για έξυπνα κινητά τηλέφωνα, της αλγοριθμικής σκέψης και της Ρομποτικής.

Ακόμη θα αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις Προγραμματισμού, Μαθηματικών και Σχεδίασης.

Θα αναπτύξουν δεξιότητες όπως ομαδική εργασία, συνεργατικότητα, ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, κριτική σκέψη και δημιουργικότητα.

Οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια χρησιμοποιώντας τους ενσωματωμένους αισθητήρες, θα δημιουργήσουν μία εφαρμογή για το έξυπνο κινητό τους τηλέφωνο, ώστε να ελέγχουν τις κινήσεις του ρομποτικού τους οχήματος μέσα από την κλίση του κινητού.

Τέλος, θα μάθουν πώς μπορούν να το προγραμματίσουν έτσι ώστε να αποφεύγει τα εμπόδια που βρίσκονται μπροστά του και ταυτόχρονα να τα παρακάμπτει, ώστε να αποφύγει τη σύγκρουση!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή, το κόστος και το ωράριο των εργαστηρίων, ενημερωθείτε από το Ίδρυμα Ευγενίδου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ