Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τουρκία: 35 νεκροί από τον σεισμό – Εξανεμίζονται οι ελπίδες για επιζώντες

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα μέλη των ομάδων διάσωσης που εργάζονταν όλη τη νύχτα σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν ανέσυραν 45 ανθρώπους ζωντανούς από κτίρια που έχουν καταρρεύσει, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την ανατολική Τουρκία αυξήθηκε στους 35.

Οι διασώστες συνέχιζαν να αναζητούν επιζώντες σε τρία σημεία στην επαρχία, σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων (AFAD).

Όπως ανακοίνωσε η AFAD, έχουν σημειωθεί πάνω από 700 μετασεισμοί. Ο σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών της Παρασκευής στοίχισε τη ζωή σε 31 ανθρώπους στην Ελαζίγ και σε τέσσερις στη γειτονική επαρχία της Μαλάτεια. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.600.

Η AFAD καλεί τους κατοίκους να μην επιστρέφουν στα κατεστραμμένα κτίρια καθώς υπάρχει ο κίνδυνος κατάρρευσης. Σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία, στις δύο επαρχίες 645 κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και 76 κατέρρευσαν.

Εξανεμίζονται οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια

Οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες εξανεμίζονται, μετά τον εντοπισμό από τους διασώστες πτωμάτων στα συντρίμμια ενός κτιρίου που κατέρρευσε στην Ελαζίγ από τον ισχυρό σεισμό των 6,8 βαθμών που έπληξε την ανατολική Τουρκία.

Όπως έγινε γνωστό από τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται προσωρινά σε 35 και περισσότεροι από 1.600 είναι οι τραυματίες. Πάνω από 100 άνθρωποι παραμένουν υπό νοσηλεία, οι 13 σε σοβαρή κατάσταση.

Πολικές θερμοκρασίες

36 ώρες μετά τον σεισμό και ενώ ο υδράργυρος κατρακυλά κάτω των -10 βαθμών Κελσίου τη νύχτα, οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες λιγοστεύουν.

Δίνοντας μάχη με τον χρόνο, οι διασώστες πρέπει, την ίδια στιγμή, να προχωρούν με προσοχή για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μιας νέας κατάρρευσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, στο κτίριο στο Σουρσουρού, έξι άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι.

«Έχουν περάσει 36 ώρες (από τον σεισμό), ωστόσο έχουν ακόμη το χρονικό περιθώριο να ελπίζουμε» επισήμανα ο Σοϊλού κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου από την Ελαζίγ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ