Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τουρκία: Χυδαία επίθεση σε Μητσοτάκη, Φλώρο και νέες απειλές για… νυχτερινή επίσκεψη στα νησιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Προσβλητικές και ανοίκειες επιθέσεις εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.

Νέο παραλήρημα προήλθε από Τούρκο αξιωματούχο: Ο Ομέρ Τσελίκ εκτόξευσε ανυπόστατες κατηγορίες και υποτιμητικές εκφράσεις εναντίον της Ελλάδας, βάζοντας στο «στόχαστρο» από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς της κυβέρνησης, μέχρι τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν δήλωσε πως «ο Μητσοτάκης και ο Φλώρος είναι σαν νομάρχες ξένων χωρών» και υποστήριξε πως η ελληνική αντιπολίτευση «κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την παρουσία ξένων δυνάμεων» στη χώρα.

«Το ότι η Ελλάδα έχει τέτοιο επιτελάρχη, κάνει τέτοιες παιδαριώδεις δηλώσεις και μιλά με εφηβική ψυχολογία θα πρέπει να ανησυχεί την Ελλάδα. Η στρατιωτικοποίηση των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών είναι αντίθετη με τις συνθήκες. Εδώ, η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες. Κάποιοι πηγαίνουν, κάθε δυο κάνουν μπάρμπεκιου σε εκείνα τα νησιά. Κάνοντας κάτι άλλο, κάνει δηλώσεις κατά της Τουρκίας. Παιδικές συμπεριφορές. Αλλά από την άλλη πλευρά, η ελληνική αντιπολίτευση λέει ότι “έχετε μετατρέψει ολόκληρη την Ελλάδα σε στρατιωτική βάση των άλλων κρατών”. Επισήμως, είναι σαν να ήρθε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να “ιδιωτικοποιήσει” την Ελλάδα. Μιλάει συνέχεια σαν νομάρχης άλλων χωρών. Και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας μιλάει σαν επαρχιακός επίτροπος αυτών των χωρών», δήλωσε ο Τσελίκ.

Ο Τούρκος αξιωματούχος συνέχισε με τις γνωστές απειλές «αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά σε διαφορετική περίπτωση θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα», ενώ λέει ακόμη: «Ή θα δεχθείτε τους όρους μας ή τελειώνει η διπλωματία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ