Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τουρισμός για Όλους: Έρχεται νέα κλήρωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Τρέχει ο Τουρισμός για Όλους με όσους κληρώθηκαν τον Ιανουάριο οι οποίοι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα voucher μέχρι τέλη Ιουνίου ώστε λίγο μετά να γίνει η κλήρωση όπου θα αναδειχτούν νέοι δικαιούχοι για το καλοκαίρι του 2023.

Τέλη Ιουνίου λήγουν τα voucher για όσους κληρώθηκαν τον Ιανουάριο του 2023 που πρακτικά σημαίνει οτι μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν χρησιμοποιηθεί ώστε να πάρει σκυτάλη η νέα κλήρωση όπου θα αναδειχτούν νέοι δικαιούχοι για φθηνές διακοπές το καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται οτι ο «Τουρισμός για Όλους» δίνει voucher ύψους 150 ευρώ, που μπαίνει σαν άυλη κάρτα στο κινητό. Μπορεί να εξαργυρωθεί όπου και όπως επιθυμεί ο δικαιούχος στις διακοπές του, δηλαδή σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια και διαμονή.

Πέρσι η πλατφόρμα tourism4all.gov.gr είχε ανοίξει περί τα μέσα Ιουνίου. Φέτος, όμως, υπάρχουν πληροφορίες ότι ο «Κοινωνικός Τουρισμός» θα ανοίξει νωρίτερα, συμπαρασύροντας νωρίτερα το άνοιγμα για το «Τουρισμός για Όλους». Τα voucher θα μπορούν να εξαργυρωθούν από τον Ιούλιο του 2023, οπότε και λήγουν τα περσινά.

Αρχικά, περίπου 125.000 δικαιούχοι θα λάβουν την επιταγή 150 ευρώ. Πάντως, δεν αποκλείεται να αποδεσμευτούν και άλλα ποσά στη συνέχεια, όπως έγινε πέρσι το φθινόπωρο, με voucher χειμερινών διακοπών σε όσους είχαν κάνει αίτηση. Οι δικαιούχοι θα επιλεχθούν με κλήρωση και με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Τα χρήματα της άυλης κάρτας μπαίνουν άμεσα και η χρήση της είναι πολύ εύκολη.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι κληρωθέντες του προγράμματος

Όσοι δικαιούχοι του προγράμματος κληρωθούν την 30η Ιανουαρίου, πρέπει να γνωρίζουν ότι κάθε άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα εξαργυρώνεται είτε εφάπαξ στο ίδιο τουριστικό κατάλυμα είτε τμηματικά σε διαδοχικά τουριστικά καταλύματα αναλόγως του διαθέσιμου υπολοίπου της όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος μέχρι 30/6/2023.

Παράλληλα κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης στο Πρόγραμμα και ενεργοποίησης της άυλης προπληρωμένης κάρτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε τύπος κινητού τηλεφώνου. Από τη στιγμή όμως που ενεργοποιείται η άυλη προπληρωμένη κάρτα, για να χρησιμοποιηθεί σε τερματικό POS, θα πρέπει να έχει συνδεθεί σε υπηρεσίες Apple Pay ή Google Pay και να χρησιμοποιείται από smartphone που υποστηρίζει συναλλαγές NFC. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με υποβολή των στοιχείων της σε κατάλληλους διαδικτυακούς τόπους παρόχων διαμονής χωρίς χρήση τεχνολογίας NFC. ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε κινητό μπορεί να εισαχθεί για τη διενέργεια συναλλαγών μόνο μία άυλη χρεωστική κάρτα!

Επίσης πρέπει να γνωρίζουν ότι η άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα είναι ατομική και μπορεί να εξαργυρωθεί σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2023. Σε ό,τι αφορά τυχόν περιορισμούς, τονίζεται ότι δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ούτε στον αριθμό των διανυκτερεύσεων, ούτε στην περίοδο που ο δικαιούχος θα επιλέξει να κάνει χρήση της ατομικής του ψηφιακής επιταγής. Μοναδική προϋπόθεση είναι το συνολικό ποσό της ανέπαφης πληρωμής να μην υπερβαίνει τα 150 ευρώ (ή τα 200 ευρώ για ΑμεΑ). Δεν υπάρχει, επίσης, κάποιος γεωγραφικός περιορισμός, καθώς στο Πρόγραμμα συμμετέχουν τα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ