Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τον Μάιο του 2023 η στέψη του Βασιλιά Καρόλου Γ’

Δημοσιεύθηκε

στις

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’ θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου του 2023, όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’ θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου του επόμενου έτους στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο, ανακοίνωσαν την Τρίτη τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Τον Μάιο η στέψη του Βασιλιά Καρόλου

Σύμφωνα με το cnn η υπηρεσία θα είναι μια πιο σύγχρονη υπόθεση από τις προηγούμενες βασιλικές στέψεις και θα «κοιτάζει προς το μέλλον», ανέφερε το παλάτι σε ανακοίνωσή του. Πρόσθεσε ότι η περίσταση θα εξακολουθεί να είναι «ριζωμένη σε μακροχρόνιες παραδόσεις και φανταχτερά». Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ Τζάστιν Ουέλμπι θα διευθύνει την τελετή, κατά την οποία θα δει τον Κάρολο να στέφεται μαζί με τη σύζυγό του Καμίλα, την Queen Consort. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Βασιλιάς θα «χριστεί, ευλογηθεί και αφιερωθεί» από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ – ένας ρόλος που έχει πραγματοποιήσει τις περισσότερες βασιλικές στέψεις από το 1066, σύμφωνα με τη δήλωση.

Το παλάτι πρόσθεσε: «Η Τελετή έχει διατηρήσει μια παρόμοια δομή για πάνω από χίλια χρόνια και η στέψη του επόμενου έτους αναμένεται να περιλαμβάνει τα ίδια βασικά στοιχεία, ενώ αναγνωρίζει το πνεύμα της εποχής μας». Ο Κάρολος, 73 ετών, έγινε μονάρχης της Βρετανίας τον περασμένο μήνα μετά το θάνατο της μητέρας του, της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Μέρες μετά τον θάνατό της, ο Κάρολος επιβεβαιώθηκε επίσημα ως ο νέος βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια τελετή στο Παλάτι του Αγίου Τζέιμς.

Ωστόσο, η στέψη του έχει προγραμματιστεί για τον επόμενο χρόνο για να δοθεί η κατάλληλη χρονική περίοδος για να θρηνήσει ο προηγούμενος ηγεμόνα και να προγραμματιστεί η τελετή. Το παλάτι δεν έχει αποκαλύψει συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τη στέψη, αλλά ορισμένοι αναρωτήθηκαν αν ο βασιλιάς σκοπεύει να την κάνει πιο περιεκτική, αντικατοπτρίζοντας το όραμά του για τη μελλοντική μοναρχία. Ο Τσαρλς είχε δηλώσει προηγουμένως ότι βλέπει τη Βρετανία ως μια «κοινότητα κοινοτήτων» και αυτή η κατανόηση τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι έχει ένα «πρόσθετο καθήκον» να «προστατεύσει την ποικιλομορφία της χώρας μας». Αργότερα φέτος, αναμένεται να υπογράψει μια διακήρυξη που θα δηλώνει επίσημα την ημερομηνία της στέψης σε μια συνεδρίαση του Privy Council, το οποίο είναι μια ομάδα βασιλικών συμβούλων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ