Ειδήσεις
Ποια είναι τα σχέδια για τη στέγαση των αστυνομικών τμημάτων της Νέας Ιωνίας

Το Β’ Αστυνομικό τμήμα Νέας Ιωνίας, εδώ και πάρα πολλά χρόνια στεγάζεται σε χώρο που ανήκει στην ιδιοκτησία της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από δωρεά Συλλόγου (Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φίλων Αστυνομίας). Η κατασκευή του ακινήτου έχει ενισχυθεί – βελτιωθεί πριν λίγα χρόνια από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σήμερα, μετά από συζητήσεις που γίνονται για αλλαγές ή μετάφορά της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης σε κοινό χώρο με τα υπάρχοντα δύο Αστυνομικά Τμήματα της Νέας Ιωνίας Αττικής, το κτίριο του Β’ Αστυνομικού Τμήματος με μια συμπλήρωση με μεταλλοκατασκευή για επιπλέον χώρους γραφείων- υπάρχουν πολλά σύγχρονα πρότυπα για ισχυρές κατασκευές, με μικρό κόστος- εκτιμάται ότι θα ήταν μια καλή λύση. Η ενοικίαση ένος χώρου γραφείων, θα στοίχιζε κάποιες χιλιάδες ευρώ το μήνα. Συν τις επιπλέον άμεσες δαπάνες για προσαρμογή του στις ανάγκες της Αστυνομίας. Μια επένδυση σε ένα κτίριο που κάποια στιγμή θα αφεθεί και δεν θα είναι στην ιδιοκτησία της, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την ακρίβεια.
Οι μεταλλοκατασκευές είναι σύγχρονες, αντισεισμικές, οικονομικές και έχουν όλες τις προδιαγραφές για σύγχρονα γραφεία. Το σημαντικότερο, γίνονται γρήγορα και προσαρμόζονται στις ανάγκες του πελάτη, εδώ της Ελληνικής Αστυνομίας.
Το οικόπεδο στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας Αττικής, έχει μεγάλο μέρος ελεύθερο που μπορεί να δεχθεί μεταλλική κατασκευή, ώστε να διπλασιαστούν τα τ.μ. Γραφείων. Και η κατασκευή το σημαντικότερο, παραμένει στην ιδιοκτησία της Αστυνομίας, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Σύμφωνα με τον Ευρωπαικό Σύνδεσμο Φίλων Αστυνομίας υπάρχουν τα εξής πλεονεκτήματα οικοδομής από μεταλλοκατασκευή:
– Η κατασκευή του κτιρίου από μεταλλικό σκελετό αυξάνει πολλαπλάσια την αντοχή του σε σεισμούς.
– Η διάρκεια ζωής του μεταλλικού κτιρίου είναι τουλάχιστον διπλάσια σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο από τσιμέντο – μπετόν.
– Το συνολικό βάρος του κτιρίου με μεταλλικό σκελετό είναι πολύ μικρότερο από ένα αντίστοιχο φτιαγμένο από τσιμέντο, πράγμα που σημαίνει λιγότερες δαπάνες για τα θεμέλια.
– Μειωμένο ΙΚΑ.
– Η ταχύτητα ανέγερσης της οικοδομής είναι σαφώς πιο γρήγορη.
– Δυνατότητα μεγάλων ανοιγμάτων χωρίς ενδιάμεσα υποστυλώματα.
– Δυνατότητα προσθήκης επιπλέον ορόφου στην ήδη υπάρχουσα οικοδομή ακόμα και χωρίς πρόβλεψη για επιπλέον όροφο.
Μην ξεχνάτε την εφημερίδα ‘ΧΤΥΠΟΣ’. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά.Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων5 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ