Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Εξαρθρώθηκε σπείρα από «μαϊμού» μεσίτες

Δημοσιεύθηκε

στις


Συνελήφθησαν στην Αττική, τρεις γυναίκες ηλικίας 37, 45 και 84 ετών και δύο άνδρες ηλικίας 38 και 58 ετών, καθώς διέπρατταν απάτες σε βάρος ιδιοκτητών προς πώληση πολυτελών ακινήτων, καθώς και των υποψήφιων αγοραστών τους.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ρόλος της 45χρονης στην οργάνωση ήταν να αναζητά πολυτελή ακίνητα προς πώληση. Στη συνέχεια προσέγγιζε μεσίτες ή ιδιοκτήτες και τους έπειθε να αναλάβει τη μεσιτεία ή την εκπροσώπησή τους, αποκτώντας με τον τρόπο αυτό προσωπικές πληροφορίες και πρόσβαση σε ιδιωτικά και δημόσια έγραφα.
Στη συνέχεια κανόνιζε ραντεβού με τους υποψήφιους αγοραστές και για να ενισχύσει τη φερεγγυότητα της απέναντι τους, παρουσίαζε ως ιδιοκτήτες των ακινήτων κάποια από τα μέλη της σπείρας, χρησιμοποιώντας πλαστές ταυτότητες με τα στοιχεία των πραγματικών ιδιοκτητών.
Επιπλέον, οι δράστες, για να είναι περισσότερο πειστικοί, προέβαιναν στην έκδοση διάφορων γνήσιων πιστοποιητικών από τις αντίστοιχες Υπηρεσίες και τα αντίστοιχα πρόσωπα.
Για να αποκομίσουν το μεγαλύτερο κατά το δυνατόν παράνομο περιουσιακό όφελος, επιχειρούσαν να μεταβιβάσουν το ίδιο ακίνητο, σε περισσότερους από έναν αγοραστές.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί έξι περιπτώσεις απάτης για δύο ακίνητα στο Ψυχικό και στην Βούλα, με το χρηματικό όφελος από την παράνομη δραστηριότητα να υπερβαίνει τις 700.000 ευρώ.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ