Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τζανάκης: Πρόβλεψη «σοκ» για 1.800 νεκρούς μέχρι τα Χριστούγεννα – Τι θα καθορίσει αν θα πάμε σε lockdown

Δημοσιεύθηκε

στις

Πολύ άσχημα είναι τα δεδομένα που ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης όπου ανέφερε πως σε δύο με τρείς εβδομάδες, σχεδόν μέχρι τα Χριστούγεννα, οι θάνατοι από κορωνοϊό θα συνεχίσουν να είναι ψηλά και να κινούνται σε 79 με 95 ημερησίως, ενώ δεν απέκλεισε να δούμε και τριψήφια νούμερα, με τον αριθμό να φτάνει από 1500 μέχρι 1800 νεκρούς.

Σημείωσε πως υπάρχει μια χαραμάδα αισιοδοξίας λέγοντας πως παρά το γεγονός πως ο επιδημιολογικός φόρτος της χώρας μας είναι υψηλός, δεν παρατηρείται περαιτέρω αύξηση και η καμπύλη παρουσιάζει μια οριζοντοποίηση.

Τι θα κρίνει αν θα χρειαστεί lockdown

Παράλληλα ο κ. Τζανάκης ανέφερε πως «το lockdown είναι πάντα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας», αλλά εξέφρασε την άποψη πως για να επιβληθεί lockdown η κατάσταση θα πρέπει να έχει φτάσει στο απροχώρητο όμως μέχρι τότε υπάρχουν πολλά άλλα μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν.

Ο καθηγητής μίλησε και και για τον δείκτη που θα δείξει αν φτάνουμε στο απροχώρητο τονίζοντας πως αν οι καθημερινές εισαγωγές στα νοσοκομεία ξεπεράσουν τις 550 θα χρειαστούν ρηξικέλευθες αποφάσεις ωστόσο «απέχουμε από αυτό», ενώ ανέφερε πως σήμερα κατά μέσο όρο έχουμε 440 εισαγωγές την ημέρα και εξήγησε πως με 600 και 700 νέες νοσηλείες, τα νούμερα των διασωληνωμένων θα είναι δύσκολα διαχειρίσιμα χωρίς και την καθοριστική συμβολή του ιδιωτικού τομέα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ