Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τετ α τετ Δούκα – Μπακογιάννη στο δημαρχείο Αθηναίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Στις 10:30 το πρωί πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του νεοεκλεγέντα δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα με τον Κώστα Μπακογιάννη.

Η συνάντηση γίνεται προκειμένου ο Χάρης Δούκας να ενημερωθεί από τον Κώστα Μπακογιάννη για όλα τα ανοιχτά ζητήματα του δήμου με στόχο να υπάρξει ομαλή μετάβαση και να προχωρήσουν τα έργα στην πόλη. Να σημειωθεί ότι ο Χ. Δούκας στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε μετά την εκλογή του επεσήμανε μεταξύ άλλων πως «είναι δήμαρχος όλων των Αθηναίων και θα επιδιώξει συνεργασίες».

Για το ζήτημα με τις κάμερες στο κέντρο τη πόλης, ο κ. Δούκας είπε πως δεν είναι εναντίον, αρκεί να διαλευκανθεί ποιός θα βλέπει το υλικό και πώς θα αξιοποιείται: «Σε παιδικές χαρές επίσης, δεν μπορούν να μπουν. Οι κάμερες είναι ένα επικουρικό μέσο και πρέπει συμβάλλει η Αστυνομία. Το 20% του πληθυσμού της Αθήνας είναι μεταναστευτικής καταγωγής και θα πρέπει να δούμε τα κρίσιμα θέματα της κοινωνικής ένταξης και τους μετανάστες, αλλά και τα δύσκολα θέματα, δηλαδή τι κάνουμε τους χρήστες, με τους άστεγους».

Σχετικά με το μετρό στα Εξάρχεια τόνισε πως αυτό θα πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με τους κατοίκους, όπως και κάθε άλλο έργο: «Εγώ είμαι υπέρ του μετρό, είναι φιλολαϊκό και περιβαλλοντικό έργο. Πρέπει να ρωτάμε τους πολίτες για τα έργα. Το έργο θα γίνει, αλλά μπορούμε να κάνουμε διευθετήσεις με τους κατοίκους. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να γίνεται σε κάποια έργα εμβληματικά. Και οι κάτοικοι θέλουν το ‘Αλσος και να κάνουν τον περίπατό τους. Θέλουν δύο τρεις παραμέτρους να αισθανθούν ότι λαμβάνονται υπόψη».

Τέλος, για τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας είπε πως υπάρχει νομοθεσία που πρέπει να τηρείται. Και κατέληξε: «Πρέπει να υπάρχει ενημέρωση της δημοτικής Αρχής. ‘Αμεση προτεραιότητα είναι να προχωρήσουμε στις δράσεις. Ευχαριστώ τον κ. Μπακογιάννη που με συνεχάρη και θα έχουμε συνάντηση την Παρασκευή, ώστε να προχωρήσουμε στα κρίσιμα έργα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ