Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Τελικός Conference League: Η αντιτρομοκρατική στην πρώτη σύσκεψη για τα μέτρα – Οι προβληματισμοί

Δημοσιεύθηκε

στις

Θα ζητηθεί η συνδρομή της Europol, για πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις υπόπτων για τρομοκρατικά χτυπήματα, ενόψει του τελικού του Conference League.

Έγινε σήμερα η πρώτη διερευνητική σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που θα τεθούν σε ισχύ στον τελικό του Conference League, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα, ο οποίος θα φιλοξενηθεί στο OPAP Arena στις 29 Μαΐου.

Η σύσκεψη στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έγινε παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο Αττικάρχης και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής- που είχαν επαφές με αξιωματούχους ασφαλείας της UEFA στο Βέλγιο- παρέθεσαν τις πληροφορίες που συνέλλεξαν εκεί.

Σύμφωνα με διαρροές που επικαλείται το ΑΠΕ, δύο ζητήματα προβληματίζουν την ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τον τελικό του Conference League. Από τη μία οι απειλές του Ισλαμικού Κράτους για αθλητικές διοργανώσεις και από την άλλη η εύλογη ανησυχία που προκαλεί το γεγονός ότι χιλιάδες φίλαθλοι του Ολυμπιακοί θα βρεθούν στην έδρα της ΑΕΚ.

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο ζήτημα, υπάρχει ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στον τελικό του Champions League και άλλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Εξάλλου, στη σύσκεψη συμμετείχαν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας και της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην ανάγκη ενεργοποίησης των δικτύων πληροφοριών σε συνεργασία με αντίστοιχες υπηρεσίες του εξωτερικού, για τις κινήσεις υπόπτων για τρομοκρατικά χτυπήματα. Για αυτό θα ζητηθεί η συνδρομή της Europol, ενώ αποφασίστηκε ο έλεγχος και αποκλεισμός του γηπέδου πριν από την έναρξη των τελικών, όπως και των ξενοδοχείων όπου θα καταλύσουν οι δύο ομάδες και οι εκπρόσωποι της UEFA. Αυξημένη θα είναι η επαγρύπνηση σε εμπορικά σημεία της πόλης όπου θα κινηθούν οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Conference League: Συντεταγμένα η μετακίνηση των οπαδών

Σε ό,τι αφορά στη μετακίνηση των οπαδών των δύο ομάδων προς το Opap Arena, θα γίνει συντεταγμένα μέσω διαδρομών που θα σχεδιαστούν. Στόχος είναι να μην έχουν τη δυνατότητα υποστηρικτές άλλων ομάδων να πλησιάσουν και να επιτεθούν στους οπαδούς του Ολυμπιακού την ώρα που θα μετακινούνται από και προς το γήπεδο.

Στελέχη της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης της βίας στους αθλητικούς χώρους θα κάνουν εντατικούς ελέγχους, προκειμένου να εντοπιστούν έγκαιρα οπαδοί «υψηλού κινδύνου». Σημειώνεται ότι θα γίνουν συναντήσεις στελεχών της αστυνομίας με εκπροσώπους των δύο ομάδων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί πόσοι αστυνομικοί θα τεθούν σε επιφυλακή για τον τελικό του Conference League. Πάντως, εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιηθούν ελικόπτερα και drones, κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Σημειώνεται ότι αύριο, Τρίτη, θα γίνει νέα συνάντηση για τον τελικό του Conference League, με τη συμμετοχή αξιωματούχων της ΕΠΟ, της UEFA και της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ