Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τα πάντα δείχνουν επέκταση της υποχρεωτικότητας της τρίτης δόσης εμβολίου – Ποιους θα αφορά

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην τηλεόραση του MEGA μίλησε το πρωί της Κυριακής (14/11) ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, όπου και αποκάλυψε πως υπάρχουν σκέψεις ώστε η τρίτη δόση του εμβολίου να γίνει υποχρεωτική για όλους άνω των 65 ετών.

«Την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση παρουσίασε ένα νέο πλαίσιο προστασίας για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Από εκείνη την ημέρα 300.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, και περίπου μισό εκατ. για την τρίτη αναμνηστική δόση.

Βασική μας μέριμνα είναι οι συμπολίτες μας άνω των 65 ετών. Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι μετά το εξάμηνο ίσως η ανοσολογική απόκριση δεν είναι η επιθυμητή. Άνθρωποι που άνω των 65 έκαναν την τρίτη δόση βοήθησαν στο να μειωθούν τα κρούσματα. Εξετάζουμε για τους ανθρώπους άνω των 65 ετών η 3ηδόση να καταστεί υποχρεωτική, κυρίως για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους.

Εμείς ενθαρρύνουμε και την πρώτη και την τρίτη δόση. Για την τρίτη δόση οι άνω των 65 είναι ζωτικής σημασίας να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους. Εξετάζουμε τα δεδομένα. Σε αυτή τη φάση νομίζω τα μέτρα είναι επαρκή. Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας και στην τρίτη δόση είναι ενθαρρυντική», είπε ο κ. Κοντογεώργης.

Σκέψεις για διπλή μάσκα στα ΜΜΜ

Παράλληλα ο κ. Κοντογεώργης μίλησε και για τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που παρατηρείτε, τονίζοντας πως υπάρχουν σκέψεις για επιπλέον μέτρα στους συγκεκριμένους χώρους, ενώ την ίδια στιγμή αναφέρθηκε και για το αν θα υπάρχουν αλλαγές στην λειτουργία της εστίασης.

«Στα ΜΜΜ, ειδικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση είχε καταβάλει σημαντική προσπάθεια το τελευταίο διάστημα προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κίνηση και να λειτουργήσουν καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση για τα ΜΜΜ, υπάρχουν σκέψεις να υπάρχει η χρήση διπλής μάσκας. Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όσους χώρους υπάρχει συνωστισμός. Για τα ΜΜΜ, η σκέψη για τη διπλή μάσκα είναι στην επιτροπή των ειδικών και θα συζητηθεί αυτή τη βδομάδα.

Στην εστίαση υπάρχει αυστηρός περιορισμός για τους εσωτερικούς χώρους, το ίδιο και για τους μικτούς, και ένα αυστηρό πρωτόκολλο για τους εργαζόμενους. Βλέπουμε ένα πολύ καλό δείκτη συμμόρφωσης στην εστίαση. Είναι προς το συμφέρον όλων η εστίαση να λειτουργήσει με τον τρόπο που πρέπει».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ