Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τέλος οι σφήνες από τις μηχανές στους δρόμους, έρχονται αλλαγές με τον νέο ΚΟΚ

Δημοσιεύθηκε

στις

Λύση στο πρόβλημα με τις σφήνες των μηχανών θέλει να δώσει η κυβέρνηση μέσω του νέου ΚΟΚ που αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Ένα από τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι οδηγοί στις πόλεις είναι οι σφήνες των δικύκλων ανάμεσα στις λωρίδες κυκλοφορίας.

Το ότι όλοι όμως κάνουν τα στραβά μάτια δεν δίνει καμία λύση στο πρόβλημα. Αυτός είναι ο λόγος που αρκετοί – κυρίως πολίτες – έχουν προχωρήσει σε διαβήματα στο Υπουργείο Μεταφορών προκειμένου η πολιτεία να κοιτάξει πιο προσεκτικά το ζήτημα.

Το ζήτημα της σφήνας είναι ξεκάθαρο στο χώρα μας από νομικής άποψης. Απαγορεύεται!Ο ΚΟΚ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τηρουμένων των διατάξεων της παραγράφου 1, σε οδοστρώματα που είναι χωρισμένα σε δυο ή περισσότερες λωρίδες κυκλοφορίας, κατά κατεύθυνση με κατά μήκος διαγραμμίσεις, οι οδηγοί οχημάτων υποχρεούνται να οδηγούν αυτά μέσα στα όρια μιας λωρίδας και κατά το δυνατόν στο μέσο αυτής».

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsauto, τα αιτήματα για το θέμα της σφήνας δικύκλων έχουν φτάσει στο Υπουργείο Μεταφορών και ήδη το επιτελείο του Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, αξιολογεί την κατάσταση για να βρεθεί το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα δοθεί μερική ή ολική λύση στο πρόβλημα. Το ζήτημα έχει πάρει έγκριση για να αξιολογηθεί άμεσα από την επιτροπή που ασχολείται με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ