Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τέλη κυκλοφορίας 2020: Τι θα πληρώσουμε

Δημοσιεύθηκε

στις

Από το βράδυ της Πέμπτης αναρτήθηκαν στοTaxisnet τα τέλη κυκλοφορίας. Δεν υπάρχουν αλλαγές στα ποσά σε σχέση με τα περσινά, καθώς αυτές που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν και σχετίζονται με την μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων, θα εφαρμοστούν από το 2021.

Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες θα κλιθούν να πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ. Το ποσό υπολογίζεται είτε με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είτε με βάση τα κυβικά του κινητήρα και το έτος ταξινόμησης.

Τα αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί από 1 Νοέμβριου 2010 και μετά, πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές CO2. Από την άλλη, μηχανοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί μέχρι 31 Οκτωβρίου 2010 πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με βάση τον κυβισμό και το έτος ταξινόμησης.

Μπορείτε με ένα κλικ εδώ να μπείτε στο site της ΑΑΔΕ και να δείτε πόσα ακριβώς θα πληρώσετε και παράλληλα να εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο πληρωμής.

Τα πρόστιμα σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής 

Όπως κάθε χρόνο, θα πρέπει τα τέλη να έχουν καταβληθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου. Σε αντίθετη περίπτωση οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να καταβάλουν πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα. Αναλυτικά καταβάλλεται:

  • Ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ.
  • Το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο.
  • 0 ευρώ, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως όσοι δεν επιθυμούν ή δεν δύνανται να καταβάλουν το απαιτούμενο ποσό για τα τέλη κυκλοφορίας 2020 θα πρέπει να καταθέσουν τις πινακίδες  κυκλοφορίας στις ΔΟΥ.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ