Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Η ομιλία στον ΣΕΒ, στήριξη αυτοδιοικητικών και η πρώτη «κλειστή» συνεδρίαση

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε 3 άξονες θα εξελιχθεί η τρέχουσα βδομάδα για τη νεοεκλεγείσα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και συγκεκριμένα, με ομιλία στο συνέδριο του ΣΕΒ, στήριξη των προοδευτικών υποψήφιων που δίνουν τη μάχη του δεύτερου γύρου και συνέχιση της αναδιάταξης του στελεχικού δυναμικού του κόμματος.

Είναι προφανές ότι ο χρόνος αρχίζει να γίνεται πιο πυκνός για τον νέο πρόεδρο και θα πρέπει να προχωρήσουν παράλληλα μια σειρά από παρεμβάσεις σε διαφορετικούς τομείς: Πολιτικά μηνύματα σε ειδικά ακροατήρια, αντιστροφή των αρνητικών εντυπώσεων που άφησε η χαμηλή πτήση του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και ανασυγκρότηση του εσωτερικού της Κουμουνδούρου.

Η πρώτη ομιλία για την Οικονομία

Καταρχάς, αύριο στις 12.45 μ.μ., ο Στέφανος Κασσελάκης θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών του ΣΕΒ, στο Μέγαρο Μουσικής. Πρόκειται για την πρώτη ομιλία του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει παραγωγικών φορέων και ανθρώπων της αγοράς, γεγονός που ενδέχεται να κρύβει εκπλήξεις.

Και αυτό, διότι δεν είναι ξεκάθαρο αν θα επιλέξει μια περισσότερο φιλοαναπτυξιακή προσέγγιση σε σχέση με όσα μας είχε συνηθίσει η Κουμουνδούρου ή αν θα προτιμήσει μια αντισυστημική ρητορική, όπως έχει παρουσιάσει έως τώρα σε άλλους τομείς.

Στήριξη σε όλους τους προοδευτικούς

Παράλληλα, αναζητούνται οι τρόποι με τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τους προοδευτικούς υποψήφιους που μάχονται για τη νίκη στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως ο Δημήτρης Κουρέτας στη Θεσσαλία, ο Χάρης Δούκας στην Αθήνα και ο Στέλιος Αγγελούδης στη Θεσσαλονίκη.

Αν και οι δύο τελευταίοι δεν είχαν το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ στον πρώτο γύρο, ο κύριος Κασσελάκης φέρεται αποφασισμένος να δοθεί ισχυρή στήριξη σε όλους τους υποψηφίους που μπορούν να προκαλέσουν ρήγμα στην παντοδυναμία της ΝΔ. Εξάλλου, οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν περάσει στον δεύτερο γύρο είναι ελάχιστοι.

Η πρώτη συνεδρίαση οργάνου

Πάντως, ο πιο δύσκολος κάβος της τρέχουσας βδομάδας μοιάζει να είναι η πρώτη συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη. Σε αυτή θα φανεί αν μπορεί το νέο επιτελείο που έχει επιλεχθεί να διαβουλευτεί και να παράξει πολιτική, δεδομένου ότι πολλά από τα μέλη του δεν έχουν αντίστοιχη προηγούμενη εμπειρία.

Επιπλέον, μένει να φανεί στην πράξη πως θα «δέσουν» τα νέα μέλη με τα παλιότερα, ιδίως ο Παύλος Πολάκης με την Όλγα Γεροβασίλη, η οποία δεν υπερψήφισε (επέλεξε το λευκό) την πρόταση του προέδρου, φερόμενη να έχει έντονες αντιρρήσεις για συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ