Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

«Συναγερμός» Καπραβέλου για κορωνοϊό – «Έχουμε 600 νεκρούς το μήνα, χαλαρώσαμε υπερβολικά»

Δημοσιεύθηκε

στις

O διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, μίλησε για τις εξελίξεις με τον κορoνοϊό ενώ τονίζει πως έχουμε 600 νεκρούς το μήνα.

Ειδικότερα, ο Νίκος Καπραβέλος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και τόνισε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα με τον κορωνοϊό, καθώς οι θάνατοι από τον covid-19 είναι πολλοί και η διασπορά είναι μεγάλη.

Ο κ. Καπραβέλος σχετικά με τον υψηλό αριθμό νεκρών τις τελευταίες εβδομάδες

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε σχετικά με την τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ:

«Η είδηση ότι 168 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορoνοϊό δεν συγκινεί κανέναν πλέον, ούτε τον πολίτη, ούτε την πολιτεία. Δεν συμμορφώνεται σχεδόν κανένας απέναντι σε ιατρικές οδηγίες, τη στιγμή που έχουμε μεγάλη διασπορά όλων των ιώσεων.

Στην εφημερία μας χθες, είχαμε πολλά περιστατικά ευτυχώς με ήπια συμπτωματολογία. Ο αριθμός είναι ανεπίτρεπτα υψηλός. Είναι 600 νεκροί το μήνα. Ειλικρινά είναι ένας δυσβάσταχτος αριθμός. Είπαμε ότι θα έχουμε έξαρση των ιώσεων, όμως οι τραγικές επιπτώσεις είναι από τον κορωνοϊό».

Τι είπε ο κ. Καπραβέλος για εμβολιασμό και μέτρα προστασίας

«Βλέπω ότι η γρίπη μπορεί να ταλαιπωρεί πολύ κόσμο, κυρίως με ήπια συμπτωματολογία, όμως ο κορoνοϊός δεν αστειεύεται. Και δυστυχώς το λέμε όλοι μας αλλά κανείς δεν ακούει πλέον. Έχουμε χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών ακόμα και μέτρα προφύλαξης, όπως μάσκες, δεν φοράει σχεδόν κανένας», συνέχισε ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου».

Σε ερώτηση για το αν ο μεγάλος αριθμός των θανάτων από κορoνοϊό οφείλεται στις πολλές υποπαραλλαγές, ο κ. Καπραβέλος τόνισε: «Όχι, οι παραλλαγές είναι πιο ήπιες και αυτό είναι το δυστύχημα. Εμείς χαλαρώσαμε υπερβολικά. Εχουμε μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων από ότι έχει η Κίνα αν το συγκρίνουμε πληθυσμιακά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ