Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Συμβολή της Περιφέρειας Αττικής στη βελτίωση της κατασκήνωσης της Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ιδιαίτερη αναφορά στο κοινωνικό έργο της Μητρόπολης και τη στενη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής καθώς και την συμβολή της Περιφέρειας στην βελτίωση της κατασκήνωσης της Μητρόπολης, έγινε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Γ. Πατούλη και του Μητροπολίτη Ιεράς Μητροπόλεως Νίκαιας, Αλεξίου.

Όπως επισημάνθηκε, η Μητρόπολη εκτός από την παροχή συσσιτίων, τις κοινωνικές και φιλανθρωπικές της δράσεις διαθέτει σε  ιδιόκτητη έκταση 60 στρεμμάτων στα Δερβενοχώρια (θέση Στεφάνη) για πάνω από 30 χρόνια, θερινή κατασκήνωση.

Στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης φιλοξενούνται πάνω από 1.000  νέοι από τους επτά Δήμους που ποιμαίνει η μητρόπολη (Περάματος, Κερατσινίου -Δραπετσώνας, Νίκαιας -Αγ. Ι. Ρέντη, Κορυδαλλού,  Αγ. Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου). Όπως υπογραμμίστηκε από τον Μητροπολίτη Αλέξιο, η κατασκήνωση φιλοξενεί νέους Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που προέρχονται από τις πιο ευαίσθητες κοινωνικά και οικονομικά οικογένειες  των παραπάνω Δήμων.

Από την Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων της κατασκήνωσης οι οποίες υπέστησαν μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία «ΜΗΔΕΙΑ».

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε από την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, κ. Αντωνάκου και τα υπηρεσιακά στελέχη να προχωρήσουν τις διαδικασίες, με στόχο η Περιφέρεια Αττικής να χρηματοδοτήσει την εκπόνηση της αναγκαίας τεχνικής μελέτης καθώς και τις  εργασίες που θα προσδιορίσει  η εν λόγω μελέτη για τη συντήρηση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της κατασκήνωσης.

Από την πλευρά της η κ. Αντωνάκου, εξέφρασε την ικανοποίησή της καθώς σήμερα  με απόφαση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη ξεκινά η προσπάθεια συντήρησης και αναβάθμισης των κατασκηνώσεων της Ι. Μ. Νίκαιας. «Με τον τρόπο αυτό στεκόμαστε δίπλα στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νίκαιας κ.κ. Αλέξιο και τους συνεργάτες του, για να συμβάλουμε και εμείς στην προσπάθεια που καταβάλει για να εξασφαλίσει λίγες μέρες χαράς και ξεγνοιασιάς σε νέους και νέες από ευαίσθητες οικονομικά και κοινωνικά περιοχές του Πειραιά» τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ