Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Συλλήψεις στο ΧΥΤΑ Φυλής για την απόθεση επικίνδυνων αποβλήτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη σύλληψη ενός επιχειρηματία και ενός οδηγού προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές οι οποίες διαπίστωσαν ότι πραγματοποιείται παράνομη εναπόθεση νοσοκομειακών αποβλήτων στο ΧΥΤΑ Φυλής.

Οι δύο άνδρες 49 και 38 ετών αντίστοιχα κατηγορούνται για μόλυνση του περιβάλλοντος με νοσοκομειακά απόβλητα, τα οποία χρήζουν ειδικής διαχείρισης για την προστασία της δημόσιας υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται και η 37χρονη υπεύθυνη υγειονομικής διαχείριση αποβλήτων ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας.
Το όχημα εντοπίστηκε από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, κατά την διάρκεια αυτοψίας στον ΧΥΤΑ. Το όχημα κατασχέθηκε και οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός επεσήμανε ότι «Καταβάλλουμε καθημερινά τεράστιες προσπάθειες ώστε η διαχείριση των απορριμμάτων των 5 εκ. πολιτών της Αττικής να γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον και στην υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων. Την ίδια απαίτηση έχουμε και από τους χρήστες του ΧΥΤΑ. Όσοι δεν σέβονται αυτές τις προσπάθειές θα υφίστανται τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ