Ειδήσεις
Συλλήψεις στο ΧΥΤΑ Φυλής για την απόθεση επικίνδυνων αποβλήτων

Στη σύλληψη ενός επιχειρηματία και ενός οδηγού προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές οι οποίες διαπίστωσαν ότι πραγματοποιείται παράνομη εναπόθεση νοσοκομειακών αποβλήτων στο ΧΥΤΑ Φυλής.
Οι δύο άνδρες 49 και 38 ετών αντίστοιχα κατηγορούνται για μόλυνση του περιβάλλοντος με νοσοκομειακά απόβλητα, τα οποία χρήζουν ειδικής διαχείρισης για την προστασία της δημόσιας υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται και η 37χρονη υπεύθυνη υγειονομικής διαχείριση αποβλήτων ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας.
Το όχημα εντοπίστηκε από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, κατά την διάρκεια αυτοψίας στον ΧΥΤΑ. Το όχημα κατασχέθηκε και οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός επεσήμανε ότι «Καταβάλλουμε καθημερινά τεράστιες προσπάθειες ώστε η διαχείριση των απορριμμάτων των 5 εκ. πολιτών της Αττικής να γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον και στην υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων. Την ίδια απαίτηση έχουμε και από τους χρήστες του ΧΥΤΑ. Όσοι δεν σέβονται αυτές τις προσπάθειές θα υφίστανται τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις3 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας8 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός6 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων6 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν