Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η υπόθεση δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναζωπυρώνονται οι μνήμες από το βιασμό και την άγρια δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στο Ρόδο, το Νοέμβριο του 2018, καθώς η υπόθεση προσέρχεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Στο εδώλιο κάθισαν και πάλι οι δυο νεαροί κατηγορούμενοι της υπόθεσης, ο 23χρονος σήμερα νεαρός αλβανικής καταγωγής και ο 24χρονος Ροδίτης, προκειμένου να δικαστούν για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό. Και σε αυτή τη δίκη, οι δυο καταδικασθέντες θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις για τη συμμετοχή τους στο φρικτό έγκλημα, κάτι που δεν έκαναν στη πρωτοβάθμια δίκη, καθώς ο ένας έριχνε τις ευθύνες στον άλλον.

Το ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου καλείται να αποφανθεί αν οι δύο δράστες της αποτρόπαιης δολοφονίας θα καταδικαστούν σε μικρότερη ποινή ή αν θα παραμείνει ως έχει η ποινή της ισόβιας και επιπλέον 15ετούς κάθειρξης που τους επιβλήθηκε πριν από δύο χρόνια από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Το δικαστήριο έκρινε ότι οι δύο καταδικασθέντες δεν δικαιούνται κανένα ελαφρυντικό.

 

Η “μαύρη” 28η Νοεμβρίου

Ήταν 28 Νοεμβρίου του 2018, όταν κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο της Ρόδου, ανέσυρε το άψυχο σώμα της Ελένης Τοπαλούδη από την περιοχή «Φώκια» στους Πεύκους. Το προηγούμενο βράδυ, η άτυχη φοιτήτρια είχε βρεθεί στην εξοχική κατοικία που διατηρεί η οικογένεια του κατηγορούμενου Ροδίτη στην περιοχή των Πεύκων Λίνδου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, εκεί και οι δυο νεαροί την βίασαν και όταν η άτυχη κοπέλα προέβαλλε αντίσταση άρχισαν την γρονθοκοπούν άγρια. Μόλις, δε, η 21χρονη τους είπε ότι θα τους καταγγείλει στην αστυνομία, τότε οι δυο κατηγορούμενοι αποφάσισαν «από κοινού τη φυσική εξόντωσή της ώστε να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα μελλοντικής σε βάρους τους καταγγελίας». Ενώ η κοπέλα βρίσκονταν σε σχεδόν λιπόθυμη κατάσταση άρχισαν να τη χτυπούν με γροθιές και σίδερο σιδερώματος στο κεφάλι. Επιχείρησαν ακόμη να τη σκοτώσουν και διά στραγγαλισμού. Στη συνέχεια και ενώ η 21χρονη έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και τους παρακαλούσε να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο, οι κατηγορούμενοι την μετέφεραν στην απόκρημνη βραχώδη περιοχή στον όρμο «Φώκια», και την έριξαν από ύψος περίπου 10 μέτρων στη θάλασσα. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική μελέτη, η κοπέλα ήταν ακόμα ζωντανή όταν την έριξαν στο νερό και η αιτία του θανάτου της ήταν ο πνιγμός«Το τραύμα της κεφαλής ήταν πολύ σοβαρό. Θα μπορούσε να έχει προκαλέσει το θάνατο. Όμως δεν ήταν αυτό το τραύμα η τελική αιτία θανάτου της Ελένης Τοπαλούδη. Αποδείχθηκε ότι η τελική αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός. Η κοπέλα ήταν ζωντανή όταν ρίχτηκε μέσα στο νερό. Ήταν λιπόθυμη», είχε καταθέσει στη δίκη σε πρώτο βαθμό ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος, ο οποίος είχε διενεργήσει τη νεκροψία νεκροτομή στη σορό του θύματος.

[Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και protothema.gr]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ