Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας ξανά τα Βόρεια Προάστια – Το περιστατικό στο Μαρούσι που τράβηξε την προσοχή

Δημοσιεύθηκε

στις

Εγκλωβισμένοι οδηγοί, δρόμοι – «ποτάμια» και ένα πλημμυρισμένο σχολείο ο απολογισμός των έντονων φαινομένων στο Βόρειο Τομέα

Η αλήθεια είναι ότι έφτασε Φεβρουάριος για να καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε στον χειμώνα. Οι υψηλές θερμοκρασίες, για την εποχή, αλλά και ο ήλιος έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι τα πράγματα φέτος θα είναι πιο ήρεμα, όμως παρά το γεγονός πως οι μετεωρολόγοι είχαν κρούσει έγκαιρα τον κώδωνα του κινδύνου, περί έντονων βροχών και καταιγίδων, που θα χτυπούσαν και την Αττική οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης πιάστηκαν στον… ύπνο. Για ακόμα μια φορά γίναμε μάρτυρες σκηνών με δρόμους να έχουν πλημμυρίσει, κάτι που συνέβη και στα Βόρεια Προάστια, μιας και ο ελλιπής καθαρισμός των φρεατίων ήταν η αφορμή να ταλαιπωρηθούν, αλλά και πολλές φορές να κινδυνεύσουν αρκετοί πολίτες.

Εκτός όμως από τους δρόμους, γίναμε μάρτυρες σε ένα… σύνηθες περιστατικό όποτε βρέχει στον Δήμο Αμαρουσίου, που όμως σίγουρα προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Ο λόγος για το 10ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου, το οποίο βρίσκεται στην οδό Ιερού Λόχου και είναι σε λειτουργία από το καλοκαίρι του 2021.

 

Πού εντοπίστηκε το πρόβλημα

Όπως έγινε γνωστό από τις τελευταίες νεροποντές το σχολείο πλημμύρισε, αποτέλεσμα μια προκάτ αίθουσα να είναι κλειστή και να δημιουργείται πρόβλημα τόσο στα παιδιά, όσο και στους γονείς μια και πήγαν σε άλλη τάξη. Το πιο σοβαρό είναι πως κάτι τέτοιο συμβαίνει για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο, μιας και τον περσινό Γενάρη, όταν τα χιόνια είχαν κάνει απροσπέλαστα τα Βόρεια Προάστια η συγκεκριμένη αίθουσα είχε και πάλι πρόβλημα.

Πιο συγκεκριμένα δημιουργήθηκε ζήτημα τόσο με την μόνωση της ταράτσας, η οποία έφυγε, ενώ μπήκαν νερά και στα ηλεκτρονικά του κτηρίου, κάτι που έκανε την συγκεκριμένη αίθουσα να κλείσει και τα παιδιά να είναι συνωστισμένα, σε περίοδο έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού, σε μικρότερη τάξη. Και αν κάποιος πει ότι «κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τη φύση», το ζήτημα είναι πως οι εργασίες αποκατάστασης ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2022 και η αίθουσα τελικά δόθηκε στα παιδιά τον Μάιο του ίδιου έτους. Το θετικό στην συγκεκριμένη υπόθεση ήταν το γεγονός πως το Διοικητικό Συμβούλιο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κινήθηκε άμεσα και σε συνεδρίαση που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα αποφασίστηκε να αποκατασταθούν άμεσα τα προβλήματα.

 

Οργή από την αντιπολίτευση

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω τα προβλήματα που δημιούργησε η νεροποντή στον Δήμο Αμαρουσίου ήταν πολλά, μιας και οι εικόνες με τους εγκλωβισμένους πολίτες στο υπόγειο τμήμα της Σπύρου Λούη έκαναν το γύρο της χώρας, ενώ πλημμύρισαν και κεντρικοί δρόμοι για ακόμα μια φορά. Κάτι τέτοιο έκανε την αντιπολίτευση του Δήμου, την παράταξη «Ενωμένο Μαρούσι», να εκδώσει οργισμένη ανακοίνωση όπου ρίχνει τις ευθύνες στην Αρχή της πόλης, αλλά και στην Περιφέρεια.

“Πλημμύρες και εγκλωβισμένα αυτοκίνητα ξανά στο Μαρούσι με την πρώτη κακοκαιρία! Με την πρώτη κακοκαιρία δημότες Αμαρουσίου και διερχόμενοι πολίτες αντιμετώπισαν για άλλη μια φορά πολλαπλές σοβαρές απειλές για τη ζωή και την περιουσία τους. Πολίτες εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους στο υπόγειο τμήμα της οδού Σπύρου Λούη. Τα αυτοκίνητα παρέμειναν εγκλωβισμένα και η οδός έκλεισε μέχρι την παρέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας και την άντληση των υδάτων. Πλημμύρισε για άλλη μια φορά η Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, η Αγίου Αθανασίου καθώς και το νέο υπαίθριο πάρκο επί της οδού. Υπενθυμίζουμε ότι είχαμε προειδοποιήσει επανειλημμένως στο δημοτικό συμβούλιο τον κ. Αμπατζόγλου να γίνει η πλατεία και το υπαίθριο γυμναστήριο πάνω στη 1η ζώνη του ρέματος Σαπφούς ΜΕΤΑ την πραγματοποίηση έργων μαζί με την Περιφέρεια Αττικής για τη διευθέτηση του ρέματος, ώστε να διασφαλιστεί πρωτίστως η ασφάλεια των πολιτών σε μια περιοχή που σχεδόν σε κάθε καταιγίδα κάτοικοι και περαστικοί κρατούν την αναπνοή τους. Το #Ενωμένο Μαρούσι, αφουγκραζόμενο την αγωνία της τοπικής κοινωνίας και= προκρίνοντας την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών ως πρώτη αξία, έχει επανειλημμένως τοποθετηθεί στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και του συντονιστικού τοπικού οργάνου πολιτικής προστασίας υπέρ της άμεσης διευθέτησης του ρέματος για την προληπτική αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στην πόλη μας. Στον αντίποδα, ο Περιφερειάρχης Αττικής κύριος Πατούλης και ο δήμαρχος Αμαρουσίου κύριος Αμπατζόγλου βρίσκονται σε «πλημμύρα ασυνεννοησίας» για τα αντιπλημμυρικά έργα και πάντα στο έλεος του κρατικού μηχανισμού για κατασταλτική και μόνο αντιμετώπιση των φαινομένων”.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ