Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Στο Λευκό Οίκο ο Γ. Πατούλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης, εκπροσωπώντας την ελληνική αυτοδιοίκηση, παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Λευκό Οίκο  στην Ουάσινγκτον από τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, προς τιμήν της ελληνικής ομογένειας, με αφορμή την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. κ.Δημήτριος, η ειδική άμισθη σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα του ελληνισμού της διασποράς Κ. Παναγοπούλου, ο τομεάρχης εξωτερικών  βουλευτής της ΝΔΓ. Κουμουτσάκος, ο βουλευτής της ΝΔ Χ.Θεοχάρης , o Πρόεδρος της Ελληνικής Ομογένειας του Σικάγο Κ. Χανιωτάκης, επιχειρηματίες από την Ελλάδα και την Αμερική και επιφανείς πολιτικές προσωπικότητες ελληνικής καταγωγής.

Παρέστη επίσης  ο Δήμαρχος του  Tarpon Springs της Φλόριντα των ΗΠΑ με καταγωγή από την Κάλυμνο Chris Alahouzos, με τον οποίο ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και τη συμβολή της Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη των χωρών και στην ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών.

Κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον με αφορμή τη διοργάνωση της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με ισχυρούς επιχειρηματίες της ελληνικής ομογένειας που δραστηριοποιούνται σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, για τους τρόπους ενίσχυσης και ενδυνάμωσης των σχέσεων της χώρας με την ομογένεια της Αμερικής, η οποία είναι σημαντική αρωγός στην προσπάθεια της Ελλάδας για την εθνική αναγέννηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ