Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Στους δρόμους και πάλι οι δημοτικοί αστυνομικοί

Δημοσιεύθηκε

στις


Στους δρόμους ξαναβγήκαν από τις αρχές της εβδομάδας οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι, μετά την διαθεσιμότητα, γύρισαν σε πόστα στην Ελληνική Αστυνομία. Βέβαια, πρόκειται για μεταβατική περίοδο, καθώς δεν υπάρχουν ακόμα οι διατάξεις με τις οποίες ορίζονται τα καθήκοντα αυτών των υπαλλήλων. Πρόκειται για 1536 εργαζόμενους, οι οποίοι φέρουν προσωρινά τη στολή που είχαν, αντικαθιστώντας το σήμα της Δημοτικής Αστυνομίας με το διακριτικό του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σε πρώτη φάση χρησιμοποιούνται σε μεικτές περιπολίες μαζί με αστυνομικούς ή ειδικούς φρουρούς στο πλαίσιο ελέγχων για διάφορα αδικήματα όπως παραεμπόριο, ενώ όσοι παρουσιαστούν σε τμήματα Τροχαίας θα συνδράμουν σε περιπολίες για βεβαιώσεις παραβάσεων, όπως στάθμευσης κτλ.
Πρόκειται όμως μόνο για συνδρομή… εμπειρίας. Ενδεικτικό του παραπάνω θολού τοπίου περί καθηκόντων που αναφέραμε το έγγραφο της Αστυνομίας όπου αναφέρεται πως «τις διαπιστούμενες παραβάσεις κατά την εκτέλεση υπηρεσίας, μέχρι την έκδοση του σχετικού π.δ. με το οποίο θα καθορίζονται επακριβώς τα επιμέρους ζητήματα (αρμοδιότητες, υποχρεώσεις, ωράριο εργασίας, στολή κλπ) και την οριστική ένταξή τους στην αστυνομία, αυτές θα βεβαιώνονται από αστυνομικούς ή τους ειδικούς φρουρούς».

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων
«Η προσωρινή απασχόληση των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών είναι καταφανώς προβληματική, δεδομένης της μη έκδοσης των σχετικών Προεδρικών Διαταγμάτων, αλλά και της αυταπόδεικτα προβληματικής εκπαίδευσης-προετοιμασίας τους στην άσκηση επικίνδυνων αστυνομικών καθηκόντων», αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ